Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Україна будує трирівневу лінію оборони на всіх напрямках

Інженерну техніку для будівництва лінії оборони постачатиме Словаччина
Джерело: Командування об'єднаних сил ЗСУ

Україна будує трирівневу лінію оборонних рубежів, що слугуватиме захистом на всіх напрямках. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час брифінгу в Ужгороді за підсумками зустрічі з прем'єром Словаччини Робертом Фіцо.

Інженерну техніку для будівництва лінії оборони постачатиме Словаччина.

"Сьогодні Україна будує масштабну трирівневу лінію оборонних рубежів – це захист на всіх напрямках. Уряд виділив на це десятки мільярдів гривень. Такий захист дозволить як стримувати противника, так і просуватися вперед. Ми потребуємо значної додаткової кількості інженерної техніки. З прем'єром Фіцо ми дійшли згоди, що будемо співпрацювати в питанні постачання такої техніки з боку Словаччини", – сказав він.

Очільник українського уряду зауважив, що словацькі приватні компанії поставлятимуть машини й броньовані ескалатори для розмінування на базі танка Т-72.

"Сьогодні можу сказати, що Словаччина вже ухвалила рішення для постачання двох машин для розмінування "Божена-4", аби наші сапери могли проводити відповідні роботи на деокупованій частині Херсонщини. Ми надзвичайно вдячні за це", – додав Шмигаль.

Раніше

Для посилення обороноздатності України Кабінет міністрів виділив додатково майже 2,5 млрд гривень на будівництво інженерно-технічних та фортифікаційних споруд. 

Крім того, з резервного фонду виділено ще 120 млн гривень для потреб Державної прикордонної служби.

Крім того, з цих коштів 1,4 млрд гривень піде на фортифікаційне обладнання оборонних рубежів. Ще 1,1 млрд гривень – на облаштування смуг невибухових загороджень.

Кабінет міністрів під час засідання 19 січня виділив рекордну суму на облаштування оборонних рубежів – 17,5 млрд гривень.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС