Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Уже декілька місяців на агрегатному заводі біля Вовчанська залишаються заблокованими окупанти, - речник ОТУ "Харків"

На заводі є поранені лежачі і ті, які можуть вести бій
Агрегатний завод у Вовчанську
Джерело: відкриті джерела

На агрегатному заводі у районі Вовчанська, що на Харківщині, вже декілька місяців знаходяться заблоковані українськими захисниками російські військові. Про це розповів речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев в ефірі телемарафону.

Він зауважив, що для виконання завдань логістики вороги використовують безпілотники.

Приміром, як на заблокованій ділянці у районі Вовчанська, зокрема на агрегатному заводі, де вже декілька місяців перебуває російський підрозділ, заблокований українськими військами.

"На самому початку там було близько 40 військовослужбовців. Вороги там зазнають втрат, є в них і загиблі, й поранені. Є поранені лежачі і ті, які спроможні вести бій", – сказав спікер.

Водночас точну цифру кількості росіян на заводі Саранцев не назвав, пославшись, що "не може сказати з певних міркувань".

Новини за темою: Окупанти просунулися в Донецькій області, проте зменшили кількість авіаударів на Харківському напрямку

Вороги хотіли захопити Вовчанськ

Як відомо, на початку травня російські війська пішли у повторний наступ на півночі Харківської області. Окупанти планували за декілька днів захопити місто Вовчанськ і дійти до Харкова, однак Сили оборони зупинили просування загарбників, розповідав глава Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Посадовець додавав, що росіяни не розраховували на стрімкий супротив наших військових. А за тими планами, які озвучували полонені, окупанти збиралися захопити Вовчанськ за два дні, а дійти до Харкова умовно за п’ять днів.

Уже на початку серпня російська армія активізувалася у Харківської області. Там путінські війська посилили наступ, зокрема у Вовчанську, і почали переміщувати війська.

Нині ж, згідно зі зведенням Генерального штабу Збройних сил України, на Харківському напрямку протягом минулої доби точилися три бої поблизу Глибокого та Вовчанська.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP