Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

У Венесуелі тисячі людей вийшли на протести через оголошену перемогу Мадуро на виборах президента

Спочатку протести були мирними, а згодом виникла бійка з поліцією
У Венесуелі - протести через перемогу Ніколаса Мадуро
Джерело: відкриті джерела

У Венесуелі тисячі людей вийшли на протести після оголошеної перемоги Ніколаса Мадуро на президентських виборах. Протестувальники незгодні з результатами голосування і стверджують, що вони спірні, а Мадуро хоче вкрасти перемогу. Про це повідомляє AP.

Видання зазначає, що відразу після того як виборча комісія, яка є лояльною до Ніколаса Мадуро, оголосила результати, тисячі розлючених людей вийшли на вулиці Каракаса та інших міст Венесуели.

Спочатку протести у столиці були мирними, але коли поліція перекрила рух і заблокувала ходу протестувальникам, виникла бійка. Поліцейські застосували сльозогінний газ, а пікетувальники почали кидати по них камінням. Деякі протестувальники намагалися заблокувати автомагістраль, яка з'єднує столицю з аеропортом.

Мадуро уже заявив, що у Венесуелі хочуть зробити державний переворот. 

"Ми вже знаємо цей фільм і цього разу не буде жодної слабкості", – сказав він, додавши, що "закон Венесуели буде поважатися".

Що передувало

Комісія заявила, що порахувала 80% голосів, в результаті чого Мадуро набрав більше ніж 51%, а його опонент Едмундо Гонсалес Уррутіа – понад 44% голосів.

Тепер Мадуро ще шість років керуватиме Венесуелою і це вже його третій термін на посаді президента. Він продовжує правління чавізму, який розпочався у 1999 році, коли країною керував Уго Чавес. Після смерті Чавеса у 2013 році Мадуро перебуває при владі у Венесуелі.

У столиці Каракасі прихильники опозиції плакали і обіймалися після оголошення результатів виборів. Багато з них заявили, що в разі перемоги Мадуро вони покинуть країну. Скаржилися на жорстокі репресії та економічний колапс під час його правління.

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників
В Індії тривають протести медиків через зґвалтування і вбивство стажерки: Що відомо про ситуацію
В Албанії протестувальники закидали коктейлями Молотова будівлю уряду та мерії