Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Попит на вживані іномарки скоротився вдвічі. "Укравтопром" назвав топмоделі лютого

Найбільш популярним автомобілем серед вживаних легкових авто, ввезених з-за кордону, лишається Renault Megane
Джерело: відкриті джерела

У лютому український автопарк поповнили 13,5 тисячі ввезених з-за кордону вживаних легкових авто – це на 54% менше, ніж роком раніше. Про це повідомляє профільна асоціація "Укравтопром".

Зазначається, що найбільш популярним автомобілем серед вживаних легкових авто, ввезених з-за кордону, лишається Renault Megane. Упродовж лютого на українські номери перейшли 1049 авто цієї моделі.

Далі йде Volkswagen Golf – 925 шт. Замикає топ-3 Skoda Octavia – 710 шт.

Також у топ-5 місяця увійшли Volkswagen Passat (657 шт.) та Ford Focus (360 шт.).

"Середній вік вживаних авто, що у лютому перейшли на українські номери, становить 11 років, а найстарішим автомобілем був Audi A4 1995 року випуску", – додали в асоціації.

Загалом із початку року свою першу реєстрацію в Україні пройшли майже 25 тисяч уживаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону, – це у 3,7 раза більше за реалізацію нових машин за той же період.

У січні ввезення в Україну вживаних легкових авто зменшилось на 64%

У січні українці зареєстрували 11,5 тис. вживаних легкових авто, ввезених із-за кордону. Як повідомляє "Укравтопром", це на 64% менше, ніж минулого року.

Разом з тим поповнення українського автопарку вживаними легковиками майже вчетверо перевищило січневий ринок нових машин.

Найпопулярнішими моделями у минулому місяці стали:

  • Renault Megane упродовж січня на українські номери перейшли 926 авто цієї моделі.
  • З українськими номерами стало 765 авто марки Volkswagen Golf.
  • На третьому місці Skoda Octavia – 620 штук.
  • Volkswagen Passat з українськими номерами стало 509 авто цієї марки. 
  • 314 автомобілів Ford Focus стало "українцями". 

Середній вік вживаних авто, що у січні перейшли на українські номери, становить 11 років. Найстарішим автомобілем був AUDI 80 1993 року випуску.

Новини за темою: Не тільки шеринг авто: Тепер в "Дії" є можливість і його скасування

ЯКІ АВТО ПІДПАДАЮТЬ ПІД ТРАНСПОРТНИЙ ПОДАТОК

Нещодавно в Мінекономіки оприлюднили перелік моделей автомобілів, що підпадають під транспортний податок (так званий податок на розкіш) у 2023 році. Він поширюється на автомобілі віком до п'яти років та вартістю від 375 мінімальних зарплат. 

Вартість автомобілів визначається Мінекономіки за спеціальною методикою, виходячи з марки, моделі, року випуску, об'єму циліндрів двигуна, типу пального. Наразі у списку 229 моделей автомобілів.

ЩО БУЛО ТОРІК

А от протягом 2022 року зріс у півтора раза ринок електромобілів. Українці придбали 13,6 тисячі електромобілів, що у півтора раза більше, ніж у 2021-му. Найпопулярнішим легковими електромобілями в Україні залишаються Nissan, Volkswagen, Tesla та Renault.

Читайте також:
Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, - Сирський
Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, - Держдеп
Керівників ТЦК, причетних до мобілізації "заброньованих", будуть карати, а зменшити черги в ТЦК допоможе лише цифровізація: Федієнко про мобілізацію в Україні
Нідерланди планують постачати F-16 Україні з осені