Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

"Це оголошення війни", – президент Ізраїлю про атаку Ірану

За словами глави Ізраїлю, країна наразі "розглядає всі варіанти" відповіді на іранську атаку, але "не шукає війни"
Ісаак Герцог
Джерело: Вікіпедія

Президент Ізраїлю Ісаак Герцог заявив, що повітряна атака з боку Ірану, яка сталася в ніч на 14 квітня – це "оголошення війни", передає Sky News.

Ісаак Герцог також зазначив, що Ізраїль наразі "розглядає всі варіанти" відповіді на іранську атаку, але "не шукає війни".

"Зараз, оскільки ми стримані, і оскільки ми знаємо про наслідки, і оскільки ми обговорюємо це з нашими партнерами, ми розглядаємо всі варіанти, і я цілком впевнений, що ми зробимо необхідні кроки для захисту й оборони нашого народу. Ми не шукаємо війни", – пояснив він позицію влади Ізраїлю.

За його словами, атака з боку Ірану стала ще один прикладом того, як ця країна "поширює хаос, терор та нестабільність" по всьому світу.

"Настав час, щоб світ зіткнувся з цією імперією зла в Тегерані й дав зрозуміти іранському режиму, що це не може пройти повз, що це неприйнятно", – наголосив Герцог.

Також він додав, що Ізраїль "шукає миру".

"Ми знову і знову йшли до миру з нашими сусідами. На жаль, все почалося 7 жовтня торік, коли помічник Ірану, угруповання ХАМАС, вчинило неймовірно жорстоку різанину проти ізраїльських громадян, а решта вже історія", – сказав глава Ізраїлю.

Нагадаємо

В ніч на 14 квітня Іран випустив у бік Ізраїлю 185 безпілотників, 36 крилатих ракет та 110 ракет класу "земля-земля".

Ізраїльські ЗМІ стверджують, що перехоплено 99% запущених ракет та дронів. У ЦАХАЛ заявили про незначну шкоду однієї ізраїльської військової бази. Західні країни засудили іранську атаку, генсек ООН заявив, що світ не може дозволити собі ще одну війну і закликав до деескалації.

Згодом повідомлялося, що наступного тижня Палата представників США розгляне законопроєкт про підтримку Ізраїлю. Це може бути той самий законопроєкт, в якому також передбачається 60 млрд доларів на військову допомогу Україні.

Читайте також:
Росіяни намагаються перетнути канал Сіверський Донець – Донбас, але їм це не вдається
Іран невдовзі почне постачати РФ балістичні ракети, – Bloomberg
В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників
У Секторі Гази знайшли тіла шістьох ізраїльських заручників