Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

"Це маніпуляція": У МЗС України відреагували на інформацію про припинення допомоги з боку Німеччини

У відомстві назвали інформацію про зупинення німецької допомоги "некоректною"

МЗС України. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Інформація про зупинення військової допомоги Україні з боку Німеччини – маніпуляція. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий у коментарі "Укрінформу".

"Повідомлення про те, що Німеччина начебто припиняє військову допомогу Україні, некоректні. Це така сама маніпуляція, як і попередні повідомлення про зменшення допомоги на наступний рік удвічі", – сказав він.

Як зазначив Тихий, у ФРН справді триває бюджетний процес, "за яким ми уважно спостерігаємо". За його словами, очікується, що бюджет буде затверджено в листопаді і тільки тоді буде відомий рівень підтримки України на наступний рік.

"Нині, як і в минулому, уряд Німеччини запланував у проєкті бюджету певну суму допомоги Україні. Вона аналогічна тій, яка була запланована минулого року на цьому етапі бюджетного процесу. Торік ця сума зросла на парламентському етапі ухвалення бюджету восени", – додав він.

Спікер МЗС наголосив, що українська сторона продовжує працювати з німецькими партнерами щодо збереження та зміцнення підтримки України.

Новини за темою: Наступ ЗСУ на Курську область зірвав таємні переговори з Росією, – The Washington Post

Водночас він висловив сподівання на швидку і небюрократичну імплементацію рішення лідерів "Групи семи" про використання доходів від заморожених російських активів на користь України.

Однак, на думку України, кошти від заморожених активів мають не замінити, а доповнити тривалу європейську та німецьку допомогу.

Нагадаємо, сьогодні німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung повідомило, що Німеччина планує урізати бюджетні витрати, зокрема додаткове фінансування допомоги для України. Йдеться про нові заявки від Міністерства оборони країни щодо військової допомоги Києву. Вони тепер нібито не затверджуватимуться на вимогу канцлера Олафа Шольца.

Як відомо, Німеччина наразі є лідером серед країн ЄС за відправленою допомогою Україні. До прикладу, нещодавно Берлін передав Україні черговий пакет озброєння, до якого увійшли танки Leopard, боєприпаси, дрони, польовий госпіталь та інше.

 
Читайте також:
Італія невдовзі передасть Україні другу батарею ППО SAMP-T
Партія Шольца хоче створити контактну групу для переговорів між Україною та РФ
Нідерланди передали Україні радар для Patriot і анонсували передачу трьох установок
Новий пакет допомоги на 118 млн євро надає Україні Фінляндія