Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Трьом агентам російських спецслужб, серед яких колишні й діючі правоохоронці Миколаєва, повідомили про підозру в держзраді

Серед іншого, зловмисники передавали представникам російських спецслужб розвіддані про локації стратегічних підприємств ОПК
Підозрювані в держзраді
Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

Правоохоронці повідомили про підозру в державній зраді трьом агентам спецслужб РФ, серед яких колишні та діючі правоохоронці Миколаєва. Про це інформує пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Слідство з'ясувало, що експравоохоронець, який зараз знаходиться в тимчасово окупованому Криму, виконуючи завдання представників генштабу ЗС РФ та ФСБ РФ, створив агентурну мережу.

Учасниками мережі були батько експравоохоронця та діючий правоохоронець. Обидва – мешканці Миколаєва.

Зловмисники передавали представникам російських спецслужб розвіддані про локації стратегічних підприємств оборонно-промислового комплексу.

Також це стосувалося даних об’єктів критичної інфраструктури і місця базування українських військових на території Миколаївської областей й інших регіонів України.

"Під час обшуків у затриманих вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку із доказами злочинної діяльності", – йдеться в повідомленні.

Нині двоє мешканців Миколаєва знаходяться під вартою, а третього оголосили в розшук.

Новини за темою: На Миколаївщині СБУ нейтралізувала одну із найбільших агентурних мереж РФ

До речі, навесні військова контррозвідка СБУ затримала агента російської ФСБ, який намагався смертельно отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області. 

Зловмисником виявився діючий військовослужбовець української армії. Для вчинення злочину колаборант планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад ЗСУ.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP