Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Світовий банк спрямує на українську освіту 415 мільйонів доларів

Частину коштів спрямують на ремонти шкіл та укриттів

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Рада директорів Світового банку схвалила новий проєкт в Україні – "Підвищення доступності та стійкості освіти в умовах кризи в Україні" (LEARN). Його вартість 415 млн доларів. Він спрямований на поліпшення початкової та середньої освіти в Україні, який охопить один мільйон учнів, учителів і працівників шкіл. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Програма спрямована на покращення умов для викладання та навчання, що реалізуються коштом субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам. Також на забезпечення доступом учнів, вчителів та шкільного персоналу до безпечних для очного викладання і навчання умов.

Підписання угоди за проєктом має відбутися у вересні 2024 року. До кінця цього року за результатами досягнення попередньо визначених показників Україна зможе отримати 200 млн доларів до загального фонду державного бюджету.

Світовий Банк зазначає, що початкове фінансування програми LEARN включає 235 млн доларів із коштів Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine) Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР), 150 млн доларів із коштів Спеціальної програми відновлення України та Молдови Міжнародної асоціації розвитку (МАР) та 30 млн доларів від Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF). Програма передбачає фінансування, засноване на результатах, яке можна масштабувати за наявності додаткових коштів.

Як зазначено в релізі Мінфіну, підписання угоди за проєктом має відбутися у вересні 2024 року, і до кінця року за результатами досягнення попередньо визначених показників Україна зможе отримати 200 млн доларів до загального фонду державного бюджету.

В Україні через війну щодня в середньому одна школа, лікарня або поліклініка руйнується або зазнає пошкоджень. А у Києві школи без укриттів можуть відправити на дистанційне навчання.

Читайте також:
В Україні створили мобільний застосунок для школярів "Рятівничок"
Гранти для навчання студентів уже доступні в "Дії": Як оформити заявку та скільки можна отримати коштів?
Майже 6,3 тис. абітурієнтів цьогоріч відмовилися від бюджетного місця
Освітній омбудсман заявив про неприпустимість вимог до шкільного одягу дітей чи примусу до форми