Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Стало відомо, хто очолить командування США для допомоги Україні

Баззард – це один з найдосвідченіших генералів армії Сполучених Штатів Америки
Кертіс Баззард
Джерело: відкриті джерела

Новим керівником, який очолить командування Сполучених Штатів Америки, яке базується в Німеччині, для допомоги Україні стане генерал-майор Кертіс Баззард. Про це пише видання Stars and Stripes з посиланням на Міноборони США.

Спочатку його кандидатуру має затвердити Сенат Сполучених Штатів. Вже після цього він керуватиме кількома сотнями військовослужбовців, які входять до складу Групи сприяння безпеці в Україні (зараз вона відома як SAG-U).

Видання пише, що Баззард – це один з найдосвідченіших генералів армії США. Наразі він обіймає посаду командувача Центром передового досвіду маневрів Сухопутних військ Сполучених Штатів у Форт-Мурі.

Нагадаємо, що SAG-U з 2022 року очолюють США. Зараз командувачем є генерал-лейтенант армії Сполучених Штатів Америки Антоніо Агуто-молодший.

Як впливає допомога від західних партнерів на хід війни?

Аналітики Інституту вивчення війни нещодавно зазначали, що українське військове командування нині зосереджене на розв'язанні проблем з постачанням озброєнь. Адже допомога західних партнерів дозволить Збройним силам України проводити успішні контрнаступальні операції проти російських військ.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Вперше в історії викривач корупції отримав винагороду