Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Справу нардепа Пономарьова передають до суду: ДБР завершило слідство

Коли почалася війна, нардеп втік на окуповану території Запорізької області і став співпрацювати з росіянами
Затримання нардепа
Джерело: Telegram СБУ

ДБР завершили досудове розслідування стосовно чинного народного депутата України від ОПЗЖ Олександра Пономарьова. Відомство не називає прізвища, однак, судячи з матеріалів справи, мова йде саме про Пономарьова.

Як з’ясували правоохоронці, на початку повномасштабної війни Росії проти України нардеп кількох скликань від забороненої партії "Опозиційна платформа – за життя" перейшов на бік ворога.

Першого ж дня великого вторгнення політик поїхав з Києва до окупованого Бердянська. Там нардеп почав співпрацювати із російськими загарбниками, аби зберегти власні статки та підприємства, розташовані в місті.

За даними слідства, афілійовані з депутатом підприємства в окупованих Бердянську та Криму налагодили реалізацію продукції, яку збували російським підприємствам. Вони виконували замовлення російського ОПК з виготовлення зброї та бронетехніки.

"Протягом тривалого часу сам депутат залишався на окупованій території. Там він зустрічався з представниками держави-агресора, збройних формувань та окупаційною адміністрацією міста, мав їх підтримку та навіть отримав від них охорону", – йдеться в заяві ДБР.

Там додали, що за період співпраці з ворогом політик відвідував Крим та Росію. Однак згодом у нардепа виникли комерційні суперечки з окупантами, через які він вирішив повернутися на підконтрольну державі територію України.

В липні 2023 року в СБУ та ДБР повідомили, що викрили нардепа від ОПЗЖ на співпраці з Росією, і нардепу було повідомлено про підозру у державній зраді.

Згодом Печерський райсуд Києва відправив Пономарьова під варту без можливості внесення застави.

Читайте також:
ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Дубінського
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків