Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Сміття замість палива: У Києві планують побудувати дві ТЕЦ

Для великих міст таке заміщення звичних видів палива вирішує одразу дві проблеми – дефіцит енергії та проблему накопичення сміття
Київ вивчає досвід інших міст щодо поводження з відходами
Джерело: КМДА

Київ вивчає досвід інших міст щодо поводження з відходами і планує побудувати на різних берегах столиці дві ТЕЦ, які зможуть використовувати сміття як паливо. Про це сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, який у межах робочого візиту відвідав Львів і об’єкти будівництва механіко-біологічного сміттєпереробного комплексу.

Під час візиту посадовець зазначив, що кількість сміття в Україні не зменшується, а правильна та безпечна його утилізація потребує ефективних рішень. Тому важливо використовувати потенціал побутових відходів як джерело електричної енергії.

І в цьому Київ планує перейняти досвід Львова, оскільки Україна живе в умовах енергетичного дефіциту. До того ж ворог системними ударами намагається знищити наявну енергосистему, позбавивши українців електроенергії та газу.

"Тож маємо використати всі шляхи й можливості, що дозволять продукувати енергію. На це, власне, спрямована Концепція енергетичної стійкості Києва (Енергетичне відновлення: шлях до розподіленої когенерації). Серед інших об’єктів вона передбачає створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі й використовуватимуть висококалорійні фракції відходів", – заявив Пантелеєв.

І додав, що для великих міст таке заміщення звичних видів палива вирішує одразу дві проблеми – дефіцит енергії та проблему накопичення сміття. Мовляв, таку практику широко використовують у європейських містах й "прагнемо застосовувати ми".

Новини за темою: Україні слід переходити на "зелену" економіку, на цьому наголошують міжнародні партнери, – експерт

До речі, 10 червня Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" провело аукціон на закупівлю 15 когенераційних установок для виробництва тепла й електроенергії із загальною потужністю 60 МВт. Переможцем торгів стала словацька компанія KTS Engineering s.r.o.

Компанія, яка є авторизованим дистриб'ютором газових двигунів Jenbacher від австрійської компанії INNIO, продасть "Київтеплоенерго" дев'ять когенераційних установок на 4500 кВт (Jenbacher JMS 624 GS-N.L.) і шість установок на 3333 кВт (Jenbacher JMS 620 GS-N.L.).

Крім того, на початку червня в уряді запропонували побудувати десятки міні-ТЕЦ по всій Україні, щоб забезпечити безперебійне енергопостачання. У такий спосіб Кабмін зможе також захистити енергетику від російських ударів.

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування
У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття?
У Києві вводять графіки відключення води? У КМДА попередили городян про новий фейк