Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Шмигаль спрогнозував майбутній опалювальний сезон і припустив, що ця зима може бути найважчою

Втім, прем'єр-міністр зауважив, що цю зиму, як і минулу, планується пройти на газі власного видобутку

Денис Шмигаль

Джерело: відкриті джерела

Нинішня зима може бути найважчою, а енергетична стійкість України стане одним із найбільших випробувань якраз у зимовий період 2024–2025 років. Такі прогнози зробив під час пресконференції прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Енергетична стійкість – один із наших найбільших викликів цієї зими та осені. Україна вдало подолала три опалювальні сезони, але майбутня зима може бути найважчою", – наголосив глава уряду.

Втім, Шмигаль зауважив, що цю зиму, як і минулу, планується пройти на газі власного видобутку без залучення допомоги від партнерів. Оскільки Україна збільшує автономність критичної інфраструктури та нарощує видобуток газу.

Зокрема за перші сім місяців 2024 року "Нафтогаз" видобув 8,6 мільярда кубометрів газу. А це на 7% більше, ніж у 2023-му.

Щодо питань енергетики, політик попросив не спекулювати на цій темі. І заявив, що нині на 85% більшість об'єктів, які повинні бути захищені "Укренерго", вже захищені. Адже для захисту енергетичних об'єктів Україна використовує два рівні оборони: габіони з піском і залізобетонні конструкції, здатні витримувати атаки дронів і ракетні уламки.

Коли стартує опалювальний сезон?

Як відомо, опалювальний сезон стартує приблизно у середині жовтня і триває пів року – до квітня. Але ситуація може змінюватися залежно від погодніх умов.

До речі, Київ уже готується до холодів в умовах можливого обмеження електропостачання з огляду на масштабні пошкодження енергетичної інфраструктури. Станом на серпень у столиці протестували на міцність 85% теплових мереж й ліквідували понад 1,5 тисячі пошкоджень.

Читайте також:
Стало відомо, хто забруднив річку Сейм
Шмигаль: Уряд найближчим часом запровадить бронювання за принципом "воюй або працюй"
Росіяни атакували українську енергетику у семи областях
Уряд України розраховує на допомогу Азербайджану у відновленні енергетичної інфраструктури