Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

СБУ викрила на хабарях начальника одеської митної лабораторії

Правоохоронці затримали фігуранта на робочому місці під час одержання чергового хабаря
Джерело: СБУ

Служба безпеки України викрила на корупції начальника Одеського управління експертиз та досліджень спеціалізованої лабораторії Держмитслужби. Про це інформує пресцентр відомства.

"Посадовець налагодив механізм систематичного вимагання грошей з бізнесменів. За хабарі чиновник обіцяв імпортерам продовольчої продукції не створювати штучних перешкод під час досліджень якості іноземних товарів, які ввозяться в Україну", – йдеться в повідомленні.

Крім цього, він "гарантував" підприємцям "прискорений" процес оформлення відповідної документації з позитивними висновками експертизи. За кожне "позачергове" дослідження посадовець вимагав 300 доларів.

Щодня через митну лабораторію в Одесі проходили десятки представників комерційних структур, які переправляли іноземну продукцію в Україну. Співробітники СБУ задокументували численні факти одержання зловмисником неправомірної вигоди.

Правоохоронці затримали фігуранта на робочому місці під час одержання чергового хабаря.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше СБУ викрила махінації при митному оформленні вантажних авто на Житомирській митниці.

Читайте також:
Зеленський звільнив главу департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння