Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Російський боєць підірвав штаб окупантів і перейшов на бік України: Деталі операції "Очерет"

Унаслідок операції Україна змогла отримати цінні дані
Джерело: Головне управління розвідки МО України

Російський військовий спільно з українською стороною провів операцію в тилу окупантів. Він підірвав штаб з офіцерами підрозділу "Шторм Z". Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Операція під назвою "Очерет" пройшла за допомогою проєкту "Хочу жити" і легіону "Свобода Росії". Внаслідок операції Україні вдалося отримати цінні розвідувальні дані про розташування, чисельність і наміри ворога на конкретному напрямку фронту.

У ГУР розповіли, що на співпрацю з Україною військовий пішов через систематичні воєнні та інші злочини російського командування, зокрема зі стратами та побиттями.

Сам же військовий, який перейшов на український бік, розповів, що в штабі на момент вибуху перебували 15 осіб.

"У цьому приміщенні була труба прямо над ліжком, де спав комбат. Вона виходила на вулицю поруч із під'їздом, і ми вирішили в цю трубу кинути гранату або дві, щоб вони поруч із ними вибухнули", – розповів він.

Після виконання завдання російський боєць втік заздалегідь продуманим маршрутом. У підсумку він перейшов на бік України. Зараз росіянин служить у легіоні "Свобода Росії".

До речі, вже майже два тижні в Курській області РФ триває операція Збройних сил України. Втім, події могли розвиватися інакше, адже Україна розглядала кілька сценаріїв операції. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський тримав свої плани в таємниці. Генерал ділився ними тільки лише з вузькою групою генералів та співробітників служб безпеки.

Більш детально про український наступ на Курську область РФ – читайте тут.

Читайте також:
Після Курської операції на Покровському напрямку суттєво поменшало обстрілів, – Зеленський
Ідентифіковано генерала РФ, який наказував захопити Харків
Захід закликає Україну роздумувати над "планом Б" у війні
Жоден реактор ЗАЕС не буде перезапущено, доки триває війна, – Гроссі