Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Російська атака на Львів: У ДСНС кажуть, що під завалами на перших поверхах будівлі досі можуть перебувати люди

Все відомо про п'ять жертв від атаки та ще 40 постраждалих
Джерело: Суспільне

Під завалами на перших поверхах зруйнованого будинку у Львові досі можуть перебувати люди. Про це в ефірі UWN заявив начальник відділу відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев.

Кількість жертв нічної атаки вже збільшилася до п’яти, ще більше 40 осіб постраждали. 

Віталій Туровцев повідомив, що на місці події досі проводиться розбір завалів. Близько 14:50 рятівники знайшли тіло жінки на 4-му поверсі в одній з квартир. 

"Зараз роботи проводяться далі по розбору конструкції, ми укріплюємося на рівні першого поверху, щоб дослідити всі повністю квартири і переконатися, що там немає людей. За попередньою інформацією, на нижніх поверхах ще можуть бути під завалами люди", - кажуть в ДСНС.

Суспільне

За словами начальника відділу зв'язків зі ЗМІ ГУ ДСНС в області, після розбору завалів на будівлю очікує перевірка спеціальної комісії, яка встановить, чи зможе будівля експлуатуватися й надалі. 

Також Віталій Туровцев зазначив, що всі потерпілі від ракетного удару були направлені каретами швидкої допомоги в медичні заклади міста Львова, де їм надається посилена медична допомога. Також мерією міста Львова надане тимчасове житло для людей, які потребують цього, які виселені зі своїх квартир і не можуть до них повернутися.

"Люди зазнали різного роду травмувань, це були легкі, так і середньої важкості, всі вони направлені в медичні заклади, де їм надається допомога, визначається повне післяобстеження, повний їхній стан медичний", - підсумував Туровцев. 

Що відомо про атаку

У ніч проти 6 липня російські війська обстріляли ракетами Львів, пошкодивши багатоквартирний будинок. Наразі відомо про 5-х загиблих та 40 постраждалих людей, рятувальники продовжують розбирати завали.

У місті оголосили дводенну жалобу.

Реакція Зеленського

Президент України Володимир Зеленський відреагував на акт тероризму.

"Мої співчуття рідним! Обовʼязково буде відповідь ворогу. Відчутна", - сказав глава держави.

За словами мера Андрія Садового, це "найбільша атака на цивільну інфраструктуру Львова від початку повномасштабного вторгнення".

Читайте також:
Росія авіабомбами вдарила по багатоповерхівці у Харкові: Зруйновано верхні поверхи
З початку великої війни в Україні вороги вбили понад сотню медпрацівників
Окупанти вдарили по Конотопу: Є понад десяток поранених та пошкоджена інфраструктура
Росія вдарила по цивільній інфраструктурі у Львові та Кривому Розі, є загиблі, зокрема діти