Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Росія вигадує все нові способи вбивати українців, – Зеленська

Перша леді вважає: якщо дати РФ час, вона використає його для свого посилення і через 5–10 років протистояти ворогам доведеться новим поколінням українців
Олена Зеленська та Майкл Ешкрофт
Джерело: Офіс Президента

Росія придумує все нові способи вбивати українців. А справедливістю для України буде не лише повернення людей і територій, які захопив нападник, а й справедливе засудження на світовому рівні злочинів РФ, сказала під час інтервʼю лорду Майклу Ешкрофту для британської медіаплатформи Daily Mail і The Mail on Sunday перша леді України Олена Зеленська.

Так, вона порівняла пропозицію поступитися територіями заради миру з міфом про дракона, якому регулярно віддають у жертву дівчину, але йому все одно мало.

"У багатьох міфах світу є сюжет про дракона, якому регулярно віддають у жертву дівчину, щоб задобрити чудовисько. Але правда в тому, що задобрити зло неможливо – так само і з державою-агресором. Якщо дати нападнику час, він використає це для підсилення, і за 5–8–10 років протистояти йому доведеться вже нашим дітям. Пропонувати таке "перемир’я" може лише той, хто нікого не втратив. Тим часом Росія придумує нові способи нас убивати", – зауважила перша леді.

Водночас Зеленська акцентувала, що дуже важливо, щоб російські зловмисники постали перед судом за воєнні злочини.

"Для нас це один з аспектів перемоги. Коли нас спитають, як ви бачите перемогу, це не тільки повернення до кордонів 1991 року – це повернення справедливості. Це має статися, щоб більше ця війна знову не могла початися", – прокоментувала перша леді.

Нагадаємо, наприкінці липня в інтерв’ю французьким ЗМІ президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна хоче, щоб Росія взяла участь у Саміті миру цього року. І Київ готовий розпочати мирні переговори без повного виведення військ РФ.

Глава держави зазначав, що виведення військ не є головною умовою для початку переговорів. Водночас український лідер стверджував, що Україна планує підготувати мирний план на основі Формули миру, яка була представлена ​​публічно на першому саміті.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP