Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Росія просувається на Покровському напрямку: ISW називає причини

Покровський напрямок залишається одним із найгарячіших по лінії фронту

Війська РФ. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Останніми днями посипалися новини про активне просування російської армії у Донецькій області, а саме на Покровському напрямку. Там окупанти посилили наступ і захопили кілька сіл. Американський інститут вивчення війни заявляє: Україні бракує живої сили на цьому напрямку, адже РФ там переважає кількістю. Крім того, аналітики називають проблемою для ЗСУ гористу місцевість на північному заході від Авдіївки.

Водночас аналітики наводять слова українського оглядача Костянтина Машовеця, який сказав, що українські військові на Покровському напрямку мають гірше обладнання та засоби захисту. Через це нині не можуть сповільнити просування російських військ. 

Експерти пишуть, що затримки з наданням західної і особливо американської військової допомоги призвели до затримок з оснащенням новостворених українських підрозділів та переоснащенням тих, що вже воювали.

В ISW переконані, росіяни намагаються оточити ЗСУ на схід від траси Т0511 (О0544) Очеретине – Гродівка – Мирноград, зокрема, на лівому березі річки Вовча. 

"Геолокаційні кадри, опубліковані 1 серпня, показують, що російські війська просунулися далі в межах Веселого в напрямку дороги Т0511, при цьому найвіддаленіше підтверджене російське просування знаходиться приблизно в 3,5 кілометрах від околиць Гродівки", – повідомляє Iнститут вивчення війни.

Нещодавнє просування росіян аналітики називають як тактичне проникнення в глиб українських позицій. При цьому вважають що наступ на цьому напрямку триватиме недовго, прорив на Покровському напрямку може статися до кінця серпня.

Просування РФ на Покровському напрямку

Вчора, 1 серпня, росіяни захопили село Веселе на Донеччині і продовжують тактичні успіхи. Експерти DeepState зазначають, що ситуація критична та продовжує погіршуватись.

Наприкінці липня ворог захопив Вовче і просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви й Желанного.

Після 20 липня Росія зайняла село Прогрес на Донеччині. Як зазначає DeepState, бої за цей населений пункт почались ще в останні дні квітня. Тоді ЗСУ успішно відбивали атаки ворога. Проте 19 липня РФ почала масований штурм.

На початку липня росіяни просунулися і зайняли села Сокіл та Восход на Покровському напрямку.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід