Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Росія планувала вбивства тих, хто сприяє військовій допомозі Україні на Заході

Західні спецслужби розкрили плани РФ
ФСБ
Джерело: відкриті джерела

Росія планувала вбивства, підпали та інші диверсії в Європі проти компаній і людей, пов'язаних із підтримкою українських військових. Про це повідомляє Associated Press, посилаючись на власні джерела.

Росія планувала вербувати найманців для втілення своїх задумів - зокрема для вбивств. Так, серед жертв РФ мав бути зокрема гендиректор збройового концерну Rheinmetall Армін Паппергер.

Захід вважає причетною Росію до нещодавніх пожежі на промислових і комерційних об'єктах у Литві, Польщі, Великій Британії, Німеччині та інших країнах, а також інспірований Мінськом і Москвою міграційний тиск.

Німеччина відреагувала

Вашингтон вчасно поінформував Німеччину, і німецькі служби безпеки змогли захистити Паппергера.

"Ми не дозволимо, щоб нас залякала Росія, і продовжимо робити все можливе, щоб запобігти російським загрозам у Німеччині", - заявила міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер.

Компанія Rheinmetall прямо не підтвердила ці повідомлення, але заявила, що "завжди вживаються необхідні заходи" для забезпечення безпеки за результатами регулярних консультацій з органами безпеки.

Кремль весь час займається зловмисною діяльністю і намагається впливати на країни Європи. Наприклад цьогоріч агенти російського ГРУ могли впливати на американських дипломатів і розвідників секретною зброєю, що викликає так званий "гаванський синдром". 

Тим часом Варшава ввела обмеження на пересування російських дипломатів по території країни, які стосуватимуться усіх, крім посла РФ.

Читайте також:
"Лікарі без кордонів" заявили про вихід з РФ
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Путін збільшив чисельність російської армії: З грудня кількість солдатів зросте на 180 тисяч
ЄС продовжив індивідуальні санкції проти Росії