Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

Росія не здатна продовжувати війну на виснаження, – Фурса

Економіки колективного Заходу і Росії – неспівставні, переконаний банкір
Джерело: відкриті джерела

Росія не зможе вести війну на виснаження з Україною, оскільки її економіка занадто слабка для цього. Про це в ефірі UWN заявив інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Він наголосив, що економіка Росії в порівнянні з українською потужніша, однак, якщо порівняти її з Німеччиною – то значно слабша.

"Якщо ми порівнюємо Росію з Німеччиною, Сполученими Штатами – ні про яку потужність економіки не йдеться. ВВП Росії до початку війни дорівнював приблизно ВВП Іспанії. Ми ж не будемо казати, що Іспанія – це якийсь велетень світового масштабу, з Росією те саме. Вони просто великі на карті, економічно вони слабкі і технологічно недорозвинені насправді тому, що Росія була класичною країною третього світу, просто з великими грошима, які проїдалися і розкрадалися", – уточнив банкір.

Протистояння економік

Фурса додав, що глобальне протистояння колективного Заходу і Росії неможливе через неспівставність економік. 

Новини за темою: Почата Путіним війна в Україні лишить економіку РФ без 190 млрд доларів до 2026 року

"Було багато ілюзій стосовно того, що вони (Росія, – ред.) такі страшні. Ніхто не уявляв ні в Україні, ні в Сполучених Штатах, наскільки сильно вони розкрадають свої бюджети, і так далі. Знову ж таки, глобальне протистояння колективного Заходу і Росії неможливе довгостроково через неспівставність економік.

Економіка колективного Заходу набагато потужніша, ніж економіка Росії. Вона ніколи не витримає навіть війну на виснаження, вона нав’язує нам війну на виснаження, і Україна сам на сам також не впоралися б ніколи. Але ми не самі, нас постійно фондують як військовий бюджет, так і просто бюджет – і останній рік, минулого року, і цього року вся соціалка в Україні виплачується за рахунок наших західних партнерів. Таким чином, це є протистояння на виснаження між європейською і американською економіками і російською. А вони – пігмеї в порівнянні з Європою і Сполученими Штатами, і тому якраз довго вони продовжувати цю війну не можуть", – резюмував Фурса.

Раніше ми писали, що Путін хотів зробити російську економіку однією з п'яти найбільших у світі, та тепер вона може втратити 190 млрд доларів валового внутрішнього продукту до 2026 року порівняно з довоєнною траєкторією, що приблизно еквівалентно всьому річному ВВП таких країн, як Угорщина чи Кувейт.

Читайте також:
Рекордні понад 74 тисячі ФОПів відкрили в Україні від початку року
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
Мобілізація по-новому, зміни в ПДР та старт НМТ-2024: Які зміни принесе українцям травень?
Виробник пластикової тари з Харківщини почав виготовляти дрони для ударів по тилу в РФ, – WSJ