Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.67
Готівка
40.05
EUR
НБУ
43.08
Готівка
43.55

Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту

Оновлення стосуватимуться "серійних репостерів", які діляться чужим контентом, не змінюючи його, понад десять разів за місяць

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Instagram вносить зміни до системи рекомендацій контенту. Тож перевагу надаватимуть оригінальному контенту й обліковим записам із невеликою кількістю підписників, повідомляє The Verge.

Як вказує видання, найбільша зміна стосується агрегаторів – акаунтів, які завантажують або роблять скріншоти відео та фото інших користувачів і репостять їх.

"Іноді агрегатори вказують авторство оригінального посту, позначаючи його в дописі або підписі, проте часто контент масово крадуть. Публікації таких акаунтів соцмережа видалятиме з рекомендацій", – йдеться у публікації.

Також оновлення будуть стосуватися "серійних репостерів", які діляться чужим контентом, не змінюючи його, понад десять разів за 30 днів. У такому разі ці акаунти знову зможуть потрапляти в рекомендації через 30 днів після останнього повторного розміщення "неоригінального" контенту.

Водночас зміни не вплинуть на деякі акаунти, визначені Instagram і з ліцензійними угодами або дозволами на повторну публікацію контентмейкерів. Instagram замінюватиме повторно опублікований контент оригінальним дописом автора в рекомендаціях – це робитимуть лише тоді, коли система впевниться, що публікації ідентичні "на основі аудіо- та візуальних сигналів".

Автори контенту отримають сповіщення, коли їхній оригінальний контент замінить репости.

До цього Instagram оцінював контент переважно на основі того, як підписники облікового запису взаємодіяли з ним, й алгоритм вирішував, чи просувати його в рекомендації.

"Тепер Instagram змінює підхід, щоб надати невеликим обліковим записам рівні шанси на просування", – пише видання.

Новини за темою: Facebook та Instagram запускають платну підписку: Які переваги отримають користувачі?

До речі, в січні цього року для акаунтів підлітків Instagram запустив функцію нічних підказок, які мають нагадувати користувачам, що час іти спати. Нагадування з’являтимуться у тому разі, якщо неповнолітні проведуть понад 10 хвилин, дивлячись Reels або користуючись приватними повідомленнями після 22:00.

А з жовтня минулого року Instagram тестує нову функцію, що дозволятиме бачити дописи лише від користувачів, які придбали передплату Meta Verified

Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ
Власник TikTok радше закриє свій додаток у США, ніж продасть його, – Reuters