Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

РФ вночі атакувала Україну балістикою та "Шахедами": Є загиблі та руйнування

Сили ППО збили практично всі дрони
Джерело: Поліція Київської області

У ніч на 11 серпня російська армія здійснила нову атаку на українські регіони. Зокрема по Київській області було завдано удару балістичними ракетами. Про це інформує командувач Повітряних сил Микола Олещук у Telegram.

За його даними, ворог запустив по Київській області чотири північнокорейські ракети KN-23, а потім була масована атака "Шахедів".

"У результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони України, авіацією, зенітними ракетними підрозділами та засобами РЕБ Повітряних сил збито 53 ворожі БпЛА", – йдеться в повідомленні.

Бойова робота по повітряних цілях велася в Миколаївській, Одеській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Херсонській, Київській, Запорізькій, Сумській, Рівненській та Черкаській областях.

Щодо ракет KN-23, то Олещук не уточнив про їхнє збиття, але зазначив: "Балістичні KN-23, хоч і рідко досягають бажаних цілей, становлять серйозну загрозу населенню".

Що відомо про наслідки?

У Броварському районі Київської області уламок ракети KN-23 впав на житловий будинок. Унаслідок вибуху загинули 35-річний чоловік та його 4-річний син. Ще троє громадян зазнали важких травм.

Щодо інших наслідків інформації поки що немає.

Нагадаємо, Північна Корея могла протягом пів року передати Росії близько 1,6 млн артилерійських боєприпасів.

Раніше українська розвідка заявила, що КНДР постачає Росії артилерійські боєприпаси. Крім того, Північна Корея надала російській армії ракети.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP