Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Рада ЄС запровадила санкції через гібридні загрози РФ

Серед загроз Росії – втручання у вибори, саботаж критичної інфраструктури, поширення дезінформації, кібератаки та маніпуляція міграційними процесами

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Рада Європейського Союзу запровадила нові санкції проти дестабілізаційних дій Росії за кордоном. Обмеження дозволяють запроваджувати штрафні заходи проти осіб та організацій, які своїми діями підривають суверенітет і безпеку в ЄС. Про це повідомляє пресслужба Ради Євросоюзу.

Зазначається, що відповідне рішення ухвалено на основі пропозиції Верховного представника із закордонних справ Жозепа Борреля і є відповіддю на зростання кількості гібридних операцій Російської Федерації в Європі.

Новим рішенням ЄС отримує нові механізми, які будуть спрямовані на протидію гібридним загрозам, зокрема таким, як втручання у виборчі процеси, саботаж критичної інфраструктури, поширення дезінформації та здійснення кібератак. Крім того, йдеться про маніпуляції з питанням міграційних потоків, а також інших дестабілізаційних дій, які останнім часом посилилися на території Європейського Союзу.

"Згідно з новоствореною системою активи відповідних осіб будуть заморожені, а громадянам і компаніям Євросоюзу буде заборонено надавати їм кошти. Крім того, на фізичних осіб також поширюватиметься заборона на в’їзд, яка унеможливить їх в’їзд або транзит через територію ЄС", – вказано у рішенні Ради Європейського Союзу.

Місяць тому Рада Євросоюзу продовжила санкції проти осіб РФ, які причетні до підриву суверенітету і незалежності України. Обмеження діятимуть ще пів року, щонайменше до 15 березня 2025 року. 

Нещодавно Велика Британія ввела обмеження проти п'яти суден і двох організацій, пов'язаних із транспортуванням російського скрапленого природного газу, включно з проєктом "Арктик СПГ 2". Ці заходи спрямовані на скорочення фінансування, яке підтримує війну Росії проти України. 

Читайте також:
Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, - ЗМІ
В ЄС хочуть створити новий фонд військової допомоги Україні, щоб обійти вето Угорщини
Рада ЄС погодила Україні допомогу на 35 млрд євро
Один із найбільших банків Сінгапуру ввів обмеження щодо РФ