Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук

За словами голови ВР, необхідно відходити від практики виконувачів обов'язків
Верховна Рада
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада вже на найближчих засіданнях розгляне кадрові питання щодо уряду. Про це повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук в ефірі телемарафону.

"Я переконаний, що найближчим часом Рада повернеться до кадрових питань. Наше завдання – заповнити уряд. Уряд має професійно і фахово працювати, мають бути люди, які відповідають за свої сфери", – зазначив спікер.

При цьому додав, що зараз необхідно відходити від практики виконувачів обов'язків. В уряді мають бути міністри, які є повноцінними членами уряду і виконують завдання, покладені народом України.

Новини за темою: МВФ офіційно оголосив про виділення Україні ще одного траншу на 2,2 млрд доларів

Водночас Стефанчук не став анонсувати конкретні рішення, але додав, що цим можуть зайнятися на одному з найближчих засідань.

Кадрові питання в Кабміні

Як відомо, на початку травня Верховна Рада України проголосувала за відставку Олександра Кубракова з посади віцепрем'єра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Пізніше Кабінет міністрів тимчасово поклав виконання обов’язків міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України на Шкуракова Василя Олександровича.

Також подейкують, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури хочуть розділити на два: Міністерство інфраструктури і Міністерство регіональної політики.

Тим часом, за деякими даними, прем'єр-міністр Денис Шмигаль виступає за об'єднання ще кількох міністерств через необхідність оптимізації витрат.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
В уряді прогнозують зменшення видатків на оборону
Новим очільником ДСНС став Андрій Даник
ЄС погодив лишити Урсулу фон дер Ляєн на посту очільниці Єврокомісії