Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Привласнили майже 12 млн гривень на оборонному контракті: Двом посадовцям держпідприємства і їхнім спільникам повідомили про підозру

Учасники схеми ще у 2022 році підробили фінансово-господарські документи про уявну поставку
Викриття посадовців
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Правоохоронці викрили схему привласнення коштів на оборонному контракті. Двом посадовцям держпідприємства та їхнім спільникам повідомили про підозру, поінформували в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Йдеться про колишнього керівника та бухгалтера державного підприємства, директора комерційної структури і двох спільників.

Слідство встановило, що ще у 2022 році держпідприємство уклало контракт з Міністерством оборони. Він стосувався виготовлення динамічного захисту для танків ЗСУ.

Надалі вже для серійного виготовлення відповідних комплектуючих держпідприємство уклало договір з приватною машинобудівною компанією.

Виявилося, що згодом колишні керівник та головний бухгалтер держпідприємства разом з підприємцем розтратили й привласнили гроші державного підприємства, а не виконали договір.

"Учасники схеми підробили фінансово-господарські документи про уявну поставку, прийняття та зберігання товарно-матеріальних цінностей. І загалом вивели на рахунки підконтрольних підприємств майже 12 млн гривень, завдавши збитків держпідприємству", – зазначили прокурори.

Нині правоохоронці затримали керівника комерційної структури, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. А стосовно екскерівника та ексбухгалтера держпідприємства, які на цей час переховуються за кордоном, вживатимуть заходів щодо екстрадиції їх в Україну.

Новини за темою: Продавали неіснуючі дрони й автівки для ЗСУ: Викрили злочинців, які ошукали військових на 46 млн гривень

До речі, колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук. Сума завданих збитків державі становить понад 17 мільйонів гривень.

Гладковський і ексзаступник міністра оборони та директор департаменту Міністерства оборони обвинувачуються в організації закупівлі в межах державного оборонного замовлення вантажних автомобілів підвищеної прохідності за незаконно збільшеними цінами.

Читайте також:
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP
ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Дубінського
Від початку року в Україні майже втричі скоротилася кількість нових справ за шахрайство
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем