Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

Постраждалі від руйнування Каховської ГЕС отримають фінансову допомогу від США

Програма діятиме три місяці, а кошти зможуть отримати тисячі домогосподарств
Джерело: ДСНС України

Постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС, що спричинив затоплення Херсонської області, зможуть отримати фінансову допомогу від Сполучених Штатів Америки. Про це інформують на Facebook-сторінці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні.

"USAID долучилося до ліквідації наслідків руйнування Каховської дамби для постраждалих від повені", – ідеться в повідомленні.

Фінансова допомога постраждалим

Сполучені Штати нададуть понад 22,5 млн гривень грошової допомоги понад тисячі постраждалих від повені через підрив Каховської ГЕС російськими військами.

"Кожне домогосподарство отримає 2200 гривень (60 доларів США) на особу протягом трьох місяців, загалом до п'яти осіб на домогосподарство в постраждалих районах", – ідеться в повідомленні.

Допомога ДСНС

USAID надає підтримку Державній службі України з надзвичайних ситуацій та іншим суб'єктам реагування на надзвичайні ситуації в придбанні й доставці обладнання для очищення води, насосів для відкачки води, рятувального обладнання на воді, а також човнів і човнових моторів.

Крім того, агентство відзвітувало, що допомагає уряду України виплачувати заробітну плату понад 57 000 співробітникам ДСНС, зокрема рятувальникам, які працюють у Херсонській області.

Гуманітарна допомога

Агентство США з міжнародного розвитку також забезпечило питною водою понад 14 000 осіб і обіцяє продовжувати надавати чисту воду.

"Ми також постачаємо системи фільтрації води для громад у Херсонській та Дніпропетровській областях для забезпечення їх чистою водою. Роздали гарячі обіди 7000 осіб у Херсоні та Миколаєві, плануємо роздати додаткові пайки найближчими днями", – зазначено в повідомленні USAID.

Крім цього, американці допомагають з евакуацією громадян, які постраждали від російського теракту.

Нагадаємо, у Херсонській області зафіксували зменшення рівня води: за останню ніч вода впала на 20 см. На ранок 9 червня з підтоплених районів евакуювали 2352 людини.

Читайте також:
Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку
Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility