Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Постачання газу в балонах населенню: Кабмін запустив експериментальний проєкт

Така послуга буде доступною для жителів Донецької, Сумської та Харківської областей
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів запускає експериментальний проєкт щодо надання громадянам скрапленого газу. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"Забезпечуємо людей скрапленим газом. Для жителів Донецької, Сумської та Харківської областей діятиме експериментальний проєкт, завдяки якому вони отримуватимуть газ у балонах як гуманітарну допомогу", – сказав він.

Також Кабмін ухвалив постанову, за якою для споживачів, що використовують не менше ніж 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнення.

Тарифи на газ

Раніше повідомлялося, що Нацбанк прогнозує поступове зростання тарифів на комунальні послуги для населення в Україні з 2025 року. Йдеться про газ, опалення та постачання гарячої води. До кінця року вартість послуг залишиться сталою.

А в червні в Україні вперше з жовтня зросла ціна на газ – до 12 460 гривень за 1 тисячу кубометрів.

Ще взимку Міністерство розвитку громад заявило про порядок здійснення перерахунку вартості комунальних послуг із постачання тепла, води та вивозу сміття. Кабінетом міністрів України за ініціативи Міністерства відновлення затверджено постанову щодо здійснення перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості. Новий порядок перерахунку стосується послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, а також управління побутовими відходами.

Читайте також:
Відень з 2025 року повністю відмовляється від російського газу, – Міненерго
Шмигаль: Уряд найближчим часом запровадить бронювання за принципом "воюй або працюй"
Уряд перейменував два міністерства
ЄС вперше за два роки імпортує більше газу з Росії, ніж зі США