Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Понад 30 млн доларів збитків: Ексміністру інфраструктури оголосили підозру

Його підозрюють у зловживанні владою та службовим становищем
Джерело: відкриті джерела

Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ексміністру інфраструктури України і його колишньому першому заступнику у зловживаннях, через які держава зазнала збитків на понад 30 млн доларів. Про це інформує пресслужба НАБУ.

Слідство встановило, що у липні 2015 року тогочасний міністр спільно зі своїм заступником (на той час також головою Тарифної ради Мінінфраструктури) забезпечили прийняття наказу, за яким корабельний збір із суден в морському порту "Південний" разом із ДП "АМПУ" почали стягувати й приватні компанії (у пропорції 50:50). Тоді як за законом стягнення такого збору є виключною прерогативою ДП як користувача акваторії порту, що належить державі.

Правоохоронці дійшли висновку, що наказ ухвалили без належного економічного обґрунтування і всупереч зауваженням департаменту економіки та фінансів Мінінфраструктури та ДП "АМПУ". При цьому одним із бенефіціарних власників згаданих приватних компаній виявилася особа, яку НАБУ і САП підозрюють у корупції в ПАТ "ДПЗКУ" і яка перебуває в розшуку та під санкціями РНБО.

У НАБУ не називають прізвища урядовця, однак у 2014–2016 роках пост міністра інфраструктури обіймав Андрій Пивоварський. Його першим заступником був Володимир Шульмейстер.

Раніше

На початку лютого Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому міністру Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику. Його службова недбалість призвела до втрат бюджету майже на 1,5 млрд гривень на користь одного з газових олігархів.

Читайте також:
Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено
Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру