Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

ООН відмовилася повертати РФ до Ради організації з прав людини

Росію було виключено з Ради ООН з прав людини у квітні 2022 року після вторгення на територію України
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Росію не буде повернуто до Ради ООН з прав людини. Організація відмовила в запиті Москви, повідомляють на офіційній сторінці Ради в соцмережі Х.

Серед 15 членів Ради Організації Об'єднаних Націй з прав людини на 2024–2026 роки, обраних Генасамблеєю, Російської Федерації немає.

Щодо обраних країн, то серед європейських держав там будуть представлені Албанія, Болгарія, Франція та Нідерланди. Росія змагалася саме з Албанією та Болгарією за два місця в Раді, зарезервовані для країн Центральної та Східної Європи.

Нагадаємо, що Росію було виключено з Ради ООН з прав людини у квітні 2022 року. Тоді 93 члени Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй проголосували "за", 24 "проти" і 58 утрималися. Росія звинувачувала Сполучені Штати та їхніх союзників у втраті членства.

Нещодавно стало відомо, що дипломати РФ поширюють серед членів ООН документ із проханням підтримати повернення Росії до Ради Організації Об'єднаних Націй з прав людини.

Раніше ми писали, що в ООН визнали, що окупанти катували українців до смерті.

Зазначалося, що члени Незалежної міжнародної комісії Організації Об'єднаних Націй з розслідування порушень в Україні побували на деокупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Вони встановили, що тортури окупанти застосовували в так званих "центрах тримання під вартою". Ці центри як раз перебували у юрисдикції окупаційної російської влади.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС