Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Новим міністром закордонних справ України став Андрій Сибіга

На цій посаді він замінив Дмитра Кулебу, якого парламент сьогодні відправив у відставку
Андрій Сибіга
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада проголосувала за призначення на посаду міністра закордонних справ Андрія Сибігу, який раніше був заступником керівника ОП Андрія Єрмака. Про це повідомив народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк у Telegram.

За призначення Сибіги проголосували 258 депутатів.

За кілька годин до цього парламент відправив у відставку тепер вже колишнього главу Міністерства закордонних справ Дмитра Кулебу.

Що відомо про Андрія Сибігу?

Сибіга родом із Тернопільської області, навчався у Львівському державному університеті ім. І. Франка за фахом – фахівець із міжнародних відносин, перекладач англійської мови. Пізніше там же отримав диплом із правознавства, юриспруденції.

Ще 1997 року Сибіга працював на посаді другого секретаря відділу державно-правових питань Договірно-правового управління МЗС України.

Також свого часу був працевлаштований у посольстві України в Польщі та Туреччині.

Донедавна новий глава відомства обіймав посаду заступника керівника Офісу президента України. Там він опікувався питаннями зовнішньої політики та розвитку стратегічного партнерства.

Нагадаємо, в Україні триває "перезавантаження" уряду. За два дні парламент звільнив уже шістьох міністрів – зі стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, міністра юстиції Дениса Малюську, міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгу Стефанишину, віцепрем'єрку, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук, а також міністра закордонних справ Дмитра Кулебу.

Читайте також:
Уряд перейменував два міністерства
Віталій Коваль очолив Міністерство аграрної політики
Герман Сметанін став новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості України
Мінветеранів очолила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова