Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Новопризначений міністр оборони Британії приїхав в Україну й анонсував нову допомогу

Також в Україну прибули нові міністр оборони та закордонних справ Нідерландів
Джерело: Офіс Президента

У неділю, 7 липня, в Україну приїхали новопризначені міністри оборони Британії та Нідерландів Джон Гілі та Рубен Брекельманс. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram.

Разом із нідерландською делегацією також прибув новий міністр закордонних справ країни Каспар Вельдкамп.

"У перший мій тиждень роботи на посаді міністра оборони я хотів особисто наголосити, що уряд Нідерландів продовжує повною мірою підтримувати Україну. Тому міністр закордонних справ Вельдкамп і я вирушили в Україну якомога швидше. Україна бореться і за наші мир і безпеку", – зазначив Брекельманс у соцмережі X.

Міністри відвідали Одесу, де разом із вищим керівництвом України вшанували пам'ять полеглих військовослужбовців ВМС.

Новини за темою: США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО

Після зустрічі з президентом Зеленським і переговорів зі своїм колегою – міністром оборони Рустемом Умєровим – Гілі оголосив, що Велика Британія надасть Україні новий пакет підтримки, що включатиме більше артилерійських знарядь, чверть мільйона боєприпасів і майже 100 високоточних ракет Brimstone.

Джон Гілі також доручив урядовим чиновникам забезпечити, щоб обіцяний у квітні пакет військової допомоги було прискорено і доставлено в Україну в повному обсязі протягом наступних 100 днів.

Як відомо, у Нідерландах і Британії віднедавна змінилися уряди. Однак країни запевнили, що попри це підтримка України продовжиться.

Варто зазначити, що Київ чекає від Нідерландів обіцяні винищувачі F-16. Нещодавно міністр зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів видав ліцензію на експорт в Україну 24-x літаків F-16 та семи авіадвигунів до них. Перший літак буде поставлено "незабаром".

Читайте також:
Франція відправляє в Україну 12 САУ Caesar
Нова вітчизняна балістична ракета успішно пройшла льотні випробування, – Зеленський
Пентагон заявив про новий контракт на виробництво бомб для України
Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити