Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Незаконне заволодіння гектарами землі Нацпарку "Голосіївський": Чотирьом посадовцям-шахраям повідомили про підозру

Нині землі природного парку повернуто державі
НПП "Голосіївський"
Джерело: відкриті джерела

Чотирьом членам організованої злочинної групи, причетним до незаконного відчуження 8 га землі Національного парку Голосіївський, повідомили про підозру. Вона стосується шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах, зазначили в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Слідство встановило, що учасниками групи були чинні та колишні службовці органів державного земельного кадастру. Вони через шахрайство заволоділи землями Національного природного парку "Голосіївський" площею 8 га.

А для цього використали підроблені документи, на підставі яких перереєстрували право власності на землю.

"Під час обшуків правоохоронці вилучили оригінали документів. Своїми діями підозрювані завдали державі понад 105 млн гривень збитків", – повідомили прокурори.

Нині ж незаконну реєстрацію права власності на земельну ділянку скасували, а землю повернули державі.

Чим славиться парк "Голосіївський"?

Національний природний парк "Голосіївський" – це 11 тисяч гектарів лісових угідь з непрохідними болотами на території Голосіївського району Києва. Цікавими є насадження бука лісового, які вдало акліматизувалися в незвичній для нього місцевості. Однією з головних окрас парку є вікові дуби, що трапляються майже по всій території. Деякі з них мають вік близько 500 років.

Лосі, козулі, зайці, лисиці, кабани, рідкісні види лісових птахів знайшли притулок на цих землях і почуваються в безпеці. У парку зростають 24 види рослин, занесених до Червоної книги України, серед яких сон лучний, ковила дніпровська, півники сибірські, лілія лісова. З рідкісної фауни трапляються мідянка, видра, горностай, махаон, жук-олень, вусач мускусний.

Національний природний парк "Голосіївський" – єдиний в Україні та один з кількох у світі національних парків, повністю розташованих в межах мегаполісів. Він підпорядкований Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України.

До речі, в березні Верховний суд залишив в силі постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, яким громаді столиці повернули три тисячі гектарів Біличанського лісу. Передувало цьому те, що у 2021 році смт Коцюбинське незаконно розширило свої території шляхом Біличанського лісу.

Читайте також:
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Від початку року в Україні майже втричі скоротилася кількість нових справ за шахрайство
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем