Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

На Дніпропетровщині затримали агентів ФСБ, які "полювали" на заводи БпЛА

Колаборантам, якими виявилися місцеві, загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна
Під час затримання
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України затримала агентурну групу ФСБ, яка діяла на Дніпропетровщині. Зловмисники готували координати для російських авіаударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури області, інформують у пресслужбі СБУ.

Головними цілями ворога були підприємства, які виробляють безпілотні літальні апарати для Сил оборони. Окупантів також цікавили локації ремонтних баз військової техніки ЗСУ й ключових автошляхів, якими переправляють зброю на фронт. 

Зазначається, що ФСБ дистанційно завербувала шістьох місцевих через Telegram-канал. Конспіруючись агенти працювали окремо в різних населених пунктах Дніпропетровщини. Проте звітували єдиному куратору від ФСБ.

Фігуранти відстежували напрямки руху колон та ешелонів українських військових, а також звертали увагу на скупчення військової техніки, яка прибула з передової для техобслуговування.

"Щоб виявити локації підприємств з виробництва БпЛА, агенти використовували особисті зв’язки серед місцевих, у яких "втемну" випитували потрібну інформацію", – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків у злочинців виявили 16 мобільних телефонів, ноутбуки та планшети із доказами комунікації з російською спецслужбою.

Агентам повідомили про підозру, нині вони перебувають під вартою без права внесення застави. Колаборантам загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Особу керівника агентурної групи ФСБ, який перебуває на території Росії, також встановили.

Довічне увязнення загрожує й агентурній групі ФСБ, яка розвідувала локації систем ППО в Одесі. Цікаво, що у своїй діяльності задля конспірації зловмисники використовували перуки.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську