Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Московський НПЗ зупинив прокачування нафти після атаки дронів, – ЗМІ

Внаслідок обстрілу було пошкоджено установку CDU-6, яка становить близько 50% загальної потужності заводу
Джерело: wikipedia

Московський нафтопереробний завод призупинив перегонку нафти після атаки безпілотників 1 вересня. Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

Унаслідок удару на заводі було пошкоджено установку CDU-6, яка здійснює переробку нафти.

Як пише агентство, ця установка становить близько 50% загальної потужності заводу з первинної переробки нафти – це 6 млн тонн нафти на рік. Завод належить компанії "Газпромнефть".

Водночас джерела видання кажуть, що її зможуть відремонтувати за п'ять-шість днів.

Як відомо, 1 вересня в Росії спостерігалася одна з найпотужніших атак дронів-камікадзе. Вибухи чули в різних регіонах, зокрема біля Москви.

Міський голова російської столиці Сергій Собянін заявляв, що один збитий безпілотник унаслідок падіння пошкодив окреме технічне приміщення НПЗ. Там гасили "локальний спалах".

Нагадаємо, 28 серпня Сили оборони України завдали удару по нафтобазі "Атлас", що в Ростовській області Росії. Там виникла пожежа на території вертикальних резервуарів. Росіяни залучили десятки пожежних машин та кілька потягів для ліквідації наслідків загоряння.

Ще раніше дрони СБУ здійснили атаку по російській нафтобазі у Цимлянському районі Ростовської області. На цій нафтобазі зберігалися різні марки бензину та дизельне пальне загальним об’ємом 12,5 тисяч кубометрів.

Варто зазначити, що в Росії не вперше зупиняють великі заводи через атаку БпЛА. До прикладу, у березні Куйбишевський нафтопереробний завод, поблизу міста Самара на Волзі, зупинив усе виробництво після пошкоджень унаслідок атаки українського безпілотника.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP