Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Місія МВФ відвідає Україну наступного тижня

В Україні делегація пробуде приблизно тиждень

МВФ

Джерело: відкриті джерела

Міжнародний валютний фонд буде в Україні вже наступного тижня. Сторони планують розглянути бюджетний прогноз України і вирішити, чи варто виділяти наступні 1,1 млрд доларів із програми допомоги на суму 15,6 млрд доларів. Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що перед поїздкою співробітники МВФ, які працюють з Україною, візьмуть участь у неформальній зустрічі в четвер з виконавчою радою фонду, щоб проінформувати їх про останні новини про кредит для України.

У Києві вони пробудуть приблизно тиждень.

Допомога МВФ

Нагадаємо, угода України з Міжнародним валютним фондом про програму EFF на 15,6 млрд доларів була схвалена у березні 2023 року. У рамках програми вже отримано п’ять траншів загальним обсягом близько 7,6 млрд доларів, у тому числі на 900 млн доларів у березні та останній транш на 2,2 млрд доларів – у липні. У 2024 році Україна розраховує отримати ще два транші по 1,1 млрд доларів (у жовтні та грудні).

Останній транш отримано за рішенням Ради директорів МВФ, яке було ухвалено 28 червня. У підсумку загальна міжнародна допомога Україні з початку року досягла 16 млрд доларів.

Новини за темою: МВФ змінює свого представника в Україні

У рамках програми Київ також отримав політичні зобов'язання від партнерів щодо виділення 122 млрд доларів до 2027 року. Водночас Міжнародний валютний фонд розробив негативний сценарій для економіки України у разі затяжної війни. На цей випадок загальне фінансування країни збільшиться до 140,7 млрд доларів.

Під час війни усі зібрані в Україні податки йдуть на військові потреби. Соціальні видатки фінансуються за рахунок міжнародної допомоги.

На початку липня до держбюджету України надійшов черговий транш кредиту від МВФ на 2,2 млрд доларів. Водночас для отримання наступного кредиту фонд встановив для України дві додаткові вимоги.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP