Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

ЗСУ зачистили лінію наступу в Курській області, тим часом росіяни просунулися на Харківщині

За добу на фронті відбулося понад 180 бойових зіткнень
ЗСУ. Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України закінчили зачистку на лінії наступу Мала Локня – Погребки в Курській області Росії. Про це повідомляють аналітики DeepState.

"Сили оборони закінчили зачистку по лінії Мала Локня – Погребки", – йдеться в публікації.

Ворог продовжує свій наступ

Тим часом, як пише Інститут вивчення війни, на українському фронті фіксують просування російських загарбників у районі Глибокого, на південний схід від Куп'янська і Покровська, а також на південний захід від Донецька.

За даними ISW, геолокаційні кадри, опубліковані 1 вересня, показують, що загарбники просунулися в межах західної частини Глибокого.

При цьому в Харківському угрупованні ЗСУ повідомили, що переміщення ворога поблизу Глибокого мають спорадичний характер через дії українських безпілотників.

Новини за темою: Окупанти знаходяться вже за 10 км від околиць Покровська

Крім того, в ОТУ "Харків" додали, що ЗСУ відбили російську штурмову групу з району біля Вовчанського агрегатного заводу в центрі Вовчанська в ніч на 1 вересня.

Щодо Донецького напрямку, то РФ продовжує наступальні дії на Сіверському напрямку, а також районі Білогорівки, Верхньокам'янського, Виїмки, Спірного, Роздолівки та Званівки. Тривають бої і в східній частині Часового Яру, біля Калинівки та в напрямках Травневого і Маркова, біля Іванівського, Білої Гори, Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки.

На Покровському напрямку в російських окупантів також є просування.

Ситуація на фронті залишається складною

"Ситуація на фронті залишається складною. Противник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безперервно атакує наші позиції. Українські захисники стійко стримують натиск окупантів, завдають ворогу значних втрат", – зазначають у Генштабі.

Минулої доби, 1 вересня, на лінії бойового зіткнення зафіксовано 182 бойових зіткнення.

Нагадаємо, російські окупанти в ніч на 2 вересня знову атакували Київ за допомогою крилатих і балістичних ракет. Унаслідок падіння уламків постраждали двоє людей.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP