Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Латвія посилила на кордоні контроль товарів з Росії і Білорусі

Посилені перевірки відбуватимуться до 23 лютого 2025 року
Прикордонний пункт
Джерело: Delfi

Від сьогодні, 25 серпня, Продовольчо-ветеринарна служба Латвії посилила контроль товарів із Росії та Білорусі на прикордонних пунктах. Про це пише Delfi.

Видання зазначає, що посилені перевірки проводять з метою обмеження ризиків для здоров'я людей і тварин, а також, у разі генетично модифікованих організмів для навколишнього середовища.

"Рішення про посилення контролю ухвалили за розпорядженням головного продовольчо-ветеринарного інспектора на основі оцінки результатів контролю за період з 1 квітня по 31 липня 2024 року", – йдеться в публікації.

Водночас згідно з результатами на контроль, як і раніше, продовжують надходити партії продовольства і кормів російського та білоруського походження. До того ж у служби виникають певні побоювання з приводу їхньої нешкідливості, особливо на початку нового сезону збирання врожаю.

Посилені перевірки планують проводити до 23 лютого 2025 року.

Новини за темою: Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ

До речі, наприкінці лютого сейм Латвії ухвалив поправки до Закону "Про дорожній рух", які передбачають заборону на в'їзд до країни транспортних засобів, зареєстрованих у Білорусі.

Минулого року в Латвії набули чинності ухвалені парламентом поправки до Закону "Про дорожній рух", згідно з якими із середини лютого 2024 року заборонено перебувати транспортним засобам, зареєстрованим у Росії.

Тому відповідно до закону, якщо транспортний засіб не зареєстрований в Латвії і виявиться, що автівка незаконно використовується в дорожньому русі, то її конфіскують і передадуть Україні.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Путін збільшив чисельність російської армії: З грудня кількість солдатів зросте на 180 тисяч
ЄС продовжив індивідуальні санкції проти Росії
Латвія заборонила авто на білоруських номерах