Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Латвія може конфіскувати автомобілі з білоруськими номерами

Із середини лютого 2024 року в країні заборонено перебувати транспортним засобам, зареєстрованим у Росії
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сейм Латвії ухвалив поправки до Закону "Про дорожній рух", які передбачають заборону на в'їзд до країни транспортних засобів, зареєстрованих у Білорусі, повідомляє Apollo.

Минулого року в Латвії набули чинності ухвалені парламентом поправки до Закону "Про дорожній рух", згідно з якими із середини лютого 2024 року заборонено перебувати транспортним засобам, зареєстрованим у Росії.

Відповідно до закону, якщо транспортний засіб не зареєстровано в Латвії і виявлено, що він незаконно використовується в дорожньому русі, то його буде конфісковано і передано Україні.

Поправки, запропоновані опозиційною силою, передбачають, що автомобілі з білоруськими номерами мають залишити територію Латвії або бути перереєстровані в країні протягом трьох місяців із моменту набуття законом чинності.

Поправки також передбачають, що несанкціоноване використання зареєстрованого в Білорусі транспортного засобу може бути покарано штрафом у розмірі від 750 до 2 тисяч євро, а сам транспортний засіб конфісковано.

Нагадаємо, у вересні 2023 року в уряді Латвії представили проєкт щодо заборони залишатися у країні автомобілям, які зареєстровані в Росії або Білорусі.

А у жовтні минулого року Сейм Латвії затвердив у першому читанні поправки до Закону "Про дорожній рух", які передбачають заборону на перебування в країні зареєстрованих у Росії транспортних засобів.

Теги: Латвія
Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
Латвія посилила на кордоні контроль товарів з Росії і Білорусі
Міністри оборони України й Латвії обговорили зміцнення "Коаліції дронів"
Українська сім’я з інвалідністю вбила та розчленувала латвійця