Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Купівля-продаж авто через "Дію": У МВС розповіли, що буде потрібно для процедури і коли запустять

Також можна буде зареєструвати автомобіль в автосалоні та купити номерний знак онлайн
Джерело: відкриті джерела

Вже у вересні Міністерство внутрішніх справ з Мінцифрою планують перевести весь процес купівлі-продажу автомобілів в цифровий формат – в "Дію". Про це розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна". 

Для цього процесу потрібні будуть тільки продавець-покупець і два смартфони у них, пояснив глава МВС.

"Ми ліквідуємо обов'язкову технічну експертизу – людям не потрібно буде стояти в чергах, давати можливі хабарі – технічна експертиза залишиться тільки при першій реєстрації автомобіля і по бажанню покупця автомобіля, який захоче перевірити технічний стан авто", – пояснює Клименко.

Новини за темою: Не тільки шеринг авто: Тепер в "Дії" є можливість і його скасування

Тобто вже в червні цього року автосалони зможуть реєструвати автомобілі. Можна буде прийти в автосалон, купити машину і отримати там техпаспорт і номерний знак. В сервісний центр громадянину не потрібно буде приїжджати.

Ще однією зміною буде відмова від транзитних номерів, яких видавалося в рік приблизно півтора мільйона. Транзитний номер може бути виданий тільки у випадку, якщо громадянин сам захоче проїхатися на транзитному номері, наприклад, з Києва до Ужгорода і там вже зареєструвати автомобіль.

В серпні планується введення онлайн-купівлі номерних знаків. Кожен громадянин зможе перевірити, які знаки є в наявності, забронювати онлайн на 10 діб і придбати у зручний час.

Нагадаємо, в Україні заборонили замовляти та виготовляти індивідуальні номерні знаки, що містять літери "Z" і "V", які асоціюється з повномасштабним вторгненням Росії в Україну.

Також заборона стосується написів і зображень, символіки комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму.

Читайте також:
Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР
Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни
Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто
Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію