Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Ізраїль ліквідував ще двох посадовців ХАМАСу

Один з убитих займався виробництвом вибухівки та брав участь у плануванні терактів

ЦАХАЛ. Фото ілюстративне

Джерело: Міноборони Ізраїлю

Ізраїль заявив про ліквідацію ще двох високопосадовців угруповання ХАМАС. У ЦАХАЛ кажуть, що посадовці угруповання брали участь у плануванні стрілянини в Йорданській долині.

В Армії оборони Ізраїлю зазначають, що цих терористів знищили в місті Дженін на Західному березі річки Йордан. Військово-повітряні сили Ізраїлю завдали удару по автомобілю в Дженіні, яким пересувались високопосадовці ХАМАСу.

"Йдеться про старшого оперативника, який займався виробництвом вибухівки та брав участь у плануванні терактів Ахмед Абу Ара з Акаби, та старшого військового інфраструктура ХАМАСу в районі Дженіна Рафет Давасі з Сілат аль-Харітія", – зазначено в повідомленні. 

До того ж у ЦАХАЛі наголошують, що ватажки були причетні до удару 11 серпня 2024 року в долині річки Йордан. Саме тоді було вбито військового Йонатана Дойча, а ще один цивільний був поранений.

Новини за темою: Співробітники ООН могли бути причетними до нападу ХАМАС на Ізраїль торік у жовтні

Раніше

Додамо, 10 серпня стало відомо, що ізраїльська армія завдала чергового удару по Лівану, внаслідок якого ліквідували старшого командира угруповання ХАМАС у Лівані Самера Махмуда аль-Хаджа. 

Згідно з повідомленням ЦАХАЛу, бойовик був ліквідований авіаударом по району Сидона в Лівані, який розташований за 60 кілометрів від кордону між державами.

Нагадаємо, на початку серпня ізраїльські війська вбили в Тегерані лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганію. У відповідь на це верховний лідер Ірану Алі Хаменеї наказав відповісти Ізраїлю.

Пізніше на тлі напруженої ситуації з Ізраїлем та після вбивства лідера ХАМАСу в Ірані стартували військові навчання, які тривали декілька днів.

Читайте також:
Росіяни демонстративно розстріляли військовополоненого українця
В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників
У Секторі Гази знайшли тіла шістьох ізраїльських заручників
"Хезболла" масовано атакувала Ізраїль понад трьома сотнями ракет і кількома десятками дронів: Це була відповідь на вбивство військового командира Фуада Шукра