Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Іспанія, незважаючи на заборону, як і раніше, видає "золоті візи" росіянам, – ЗМІ

Останній випадок видачі ПНП російському громадянину було зафіксовано 25 січня цього року
Джерело: відкриті джерела

Влада Іспанії продовжує видавати посвідки на проживання росіянам у рамках національної програми "Золота віза", незважаючи на те, що країна призупинила прийом таких заявок для громадян РФ, пише SchengenVisainfo.

Минулого року уряд Іспанії ухвалив рішення призупинити видачу посвідок на проживання, а також "золотих віз" громадянам Росії.

Таке рішення було частиною санкцій, введених проти РФ у відповідь на її повномасштабне вторгнення в Україну. Однак, як пише видання, ця угода не була повністю виконана іспанською владою.

"Місяць тому ми отримали схвалення останньої прописки громадянина Росії, який купив житло. Те, що вони (іспанська влада, – ред.) скасували, – це можливість запитувати ці візи в консульствах у Санкт-Петербурзі та Москві, але не дозволи, які туристи запитують звідси", – сказав юрист, однієї з юридичних фірм Іспанії, що спеціалізується на імміграції.

Останній документ, який підтверджує це, був виданий 25 січня члену сім'ї російського інвестора.

У Мінсоцзахисту Іспанії не відповіли на запит про те, чи видають громадянам РФ дозвіл на інвестування. Однак член імміграційної комісії Колегії адвокатів (ICAB) Антоніо Сегура каже, що це ще можна зробити.

"Були російські громадяни, які боялися, що їм не видадуть (ПНП, – ред), і ми думали, що вони перестануть їх видавати. Але в підсумку ми з'ясували, що жодних змін у головному бізнес-блоці не було, а тільки наклали вето на російські консульства", – заявив він.

Новини за темою: У Києві псевдопрацівники СБУ продавали росіянам українське громадянство за 10 тисяч доларів

Як працює програма "Золота віза" в Іспанії?

Іспанська схема отримання посвідки на проживання за інвестиції, також відома як програма "Золота віза", дає змогу іноземцям отримати посвідку на проживання в цій країні в обмін на інвестиції в розмірі щонайменше 500 000 євро.

Тобто, грубо кажучи, іноземець може отримати ПНП, проспонсорувавши економіку країни.

За даними Служби дипломатичної інформації, від початку 2020 року до кінця січня минулого року влада Іспанії видала загалом 492 "золоті візи" російським громадянам.

Однак, згідно із заявою міністра закордонних справ Іспанії Хосе Мануеля Альбареса, у березні минулого року після російського вторгнення в Україну іспанську програму "Золота віза" було припинено для росіян.

Раніше ми писали, що іспанські правоохоронці спільно з Інтерполом знешкодили злочинне угруповання, яке експлуатувало українських біженців, змушуючи їх працювати на нелегальних тютюнових фабриках.

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
За тиждень РФ застосувала по Україні понад 800 КАБів і майже 300 дронів, – Зеленський