Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Іран затримав передачу РФ пускових установок до своїх балістичних ракет, - Reuters

Експерти висунули кілька припущень, чому Росія не отримала пускові установки до Fath-360

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Разом із балістичними ракетами малої дальності Fath-360 Іран не передав Росії мобільні пускові установки, необхідні для їхнього запуску. Про таке говорить Reuters, спираючись на своїх співрозмовників.

За словами американського співрозмовника Reuters, Іран не поставив Росії пускові установки на момент оголошення США про постачання іранських ракет.

"Джерела - європейський дипломат, представник європейської розвідки і американський чиновник - заявили, що незрозуміло, чому Іран не поставив пускові установки з ракетами Fath-360. Це викликає питання про те, коли і чи буде ця зброя введена в експлуатацію", - додає іноземне ЗМІ.

Разом з тим, експерти все ж припустили, чому Росія не отримала пускові установки до Fath-360.

Одна з причин – Москва може планувати модифікацію вантажівки для перевезення ракет. Інша – це спроба Тегерана залишити простір для маневру в переговорах із західними державами.

Нагадаємо, нещодавно сотні балістичних ракет малої та середньої дальності поїхали з Тегерана до Москви. В обмін на це Іран чекає від Росії винищувачі Су-35. Україна на тлі інформації про передачу Іраном балістичних ракет Росії закликала Тегеран зупинитися і попередила про "руйнівні наслідки".

А Велика Британія, Франція і Німеччина скасовують двосторонні угоди з Іраном у сфері авіасполучення. До того ж вони планують ввести нові санкції проти Тегерана у зв'язку з експортом і закупівлею Москвою іранських балістичних ракет.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід