Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Війна в Україні та вибори в США: Основне з інтерв’ю Трампа Маску

Трамп заявив, що РФ не здійснила б повномасштабне вторгнення, якби він був президентом
Ілон Маск та Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Кандидат в президенти США Дональд Трамп дав інтерв’ю одному із найбагатших людей світу Ілону Маску. Онлайн-трансляція проводилась у соцмережі X. Як повідомляє Reuters, інтерв’ю розпочалось із затримкою на 40 хвилин через технічні проблеми.

Більшу частину інтерв'ю Маск розхвалював Трампа за хоробрість, проявлену під час замаху, внаслідок якого він дістав поранення вуха.

Основні тези:

Трамп заявив, що РФ не здійснила б повномасштабне вторгнення, якби він був президентом.

"Я дуже добре ладнав з Путіним, і він поважав мене", – сказав колишній глава держави.

Він додав, що "Україна зараз не має достатньо чоловіків" для того, щоб воювати, тому і використовує "дуже молодих або дуже старих". А в Україні загинуло "набагато більше людей, ніж ви читаєте".

Також Трамп висловив обурення тим, що віцепрезидентка Камала Гарріс замінила Байдена як висуванка Демократичної партії й назвав цю заміну "переворотом". І наголосив, що вона ще не дала жодного інтерв’ю.

Крім того, експрезидент США похвалив лідерів Росії, Китаю та Північної Кореї, заявивши, що вони знаходяться на вершині своєї гри.

Своєю чергою Маск сказав, що не проти взяти участь в роботі адміністрації Трампа, якщо його знову оберуть на посаду президента.

"Я думаю, що було б чудово мати комісію з ефективності влади, яка б розглядала ці питання і гарантувала, що гроші платників податків, зароблені платниками податків, витрачаються належним чином. Я був би радий допомогти в такій комісії", – сказав Маск.

Трамп же відповів, що був би "дуже радий".

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

Варто додати, що ще за час президентства Трампа Маск працював у консультативних групах щодо бізнесу Білого дому. Однак пішов у відставку у 2017 році після того як не погодився з рішенням Трампа вивести Сполучені Штати з Паризької кліматичної угоди.

Трамп офіційно став кандидатом в президенти США

15 липня офіційно стало відомо, що колишній президент США Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги буде віцепрезидентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. 

Маск фінансуватиме президентську кампанію Трампа

Маск виділятиме щомісяця 45 млн доларів на "Американський коаліційний виборчий комітет" (America PAC), який підтримує Дональда Трампа у його президентській кампанії. 

Цей комітет зосередиться на реєстрації виборців та переконанні виборців голосуватимуть за нього. Для цього вже найняли сотні працівників.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP