Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Із Сумської області вже евакуювали понад 14 тисяч людей

У першу чергу від російських обстрілів страждають прикордонні громади
Один з евакуаційних потягів
Джерело: відкриті джерела

Із Сумської області евакуйовано 14 тисяч 630 людей. Серед них понад 2 тисячі – діти. Про це в ефірі ТАК.TV повідомив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх. 

"У першу чергу страждають прикордонні громади. Враховуючи ситуацію, яка склалась ще у 2023 році, коли ця інтенсивність обстрілів значно зросла, військовою адміністрацією було прийняте рішення щодо евакуації населення в 5-кілометровій зоні. Продовжується цей процес. Крім цього, були прийняті рішення щодо евакуації з певних населених пунктів 10-кілометрової зони, а також двох громад: Велика Писарівка і Середина-Буда. Це примусова евакуація в першу чергу націлена на те, щоб зберегти життя дітей. Тобто цей процес у нас триває вже практично рік – з липня 2023 року", – розповів він.

За словами Артюха, не виключено, що така евакуація відбуватиметься і в інших містах області.

На Сумщині активізувалися диверсійні групи

Нещодавно речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив, що українські прикордонники фіксують збільшення ворожих диверсійно-розвідувальних груп у Сумський області. 

За його словами, основна ціль ворожих диверсійно-розвідувальних груп полягає у тому, щоб знайти місця розташування наших підрозділів, дізнатися, як побудована оборона, щоб надалі завдавати туди ударів з потужного озброєння.

Наступ на Сумщину не виключений

Також Демченко повідомив, що наступ російських окупантів на Сумщину не слід виключати.

Як і на півночі Харківщини, російські військові там можуть намагатися наступати, щоб відволікти українські сили з інших ділянок фронту.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід