Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Ексміністр Захарченко у 2022 році пропонував українським посадовцям здачу територій взамін на "посади"

Піідозрюваний брав участь у створенні та публікаціях низки відеозаписів, з метою формування в суспільстві антивладних настроїв

Віталій Захарченко

Джерело: відкриті джерела

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру ексочільнику Міністерства внутрішніх справ України Віталію Захарченку, який намагався у 2022 році схилити українських посадовців до зради. Про це повідомляє пресцентр ДБР.

Зазначається, що одразу після російського повномасштабного вторгнення в Україну, підозрюваний телефонував посадовцям України з пропозицією підписання договору з РФ про так звану "дружбу і захист", що означало добровільну здачу ворогу територій взамін зайняття "високих посад".

"При цьому, зрадник наголошував, що діє від імені керівництва РФ. Надалі, ексміністр брав участь у створенні та публікаціях низки відеозаписів, дайджестів, з метою формування в суспільстві антивладних настроїв для надання РФ допомоги у проведенні підривної діяльності проти України", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у своїх виступах він виправдовує та визнає правомірною збройну агресію РФ проти України, а також прославляє представників збройних формувань РФ.

Що відомо про Захарченка?

Віталій Захарченко – державний службовець, політик, державний діяч, бізнесмен, проросійський колаборант, власник закритого проросійського пропагандистського телеканалу КРТ, колишній голова Державної податкової служби України (25 грудня 2010 – 7 листопада 2011) та 10-й міністр внутрішніх справ України (7 листопада 2011 – 21 лютого 2014) в уряді Миколи Азарова; підозрюваний у злочинах проти людяності під час подій Євромайдану. У 2014 році отримав російське громадянство.

Відставка Захарченка з поста міністра внутрішніх справ та розслідування його діяльності були одними з головних вимог Євромайдану та опозиційних політичних партій.

З 26 лютого 2014 знаходиться в розшуку СБУ. Переховується від правосуддя в Росії.

26 лютого 2021 потрапив до санкційного списку на засіданні РНБО, та був позбавлений усіх державних нагород та звань.

Читайте також:
ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Дубінського
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
ДБР затримало двох військових, які вирішили заробити на ухилянтах