Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Дубінського та його помічника викрили на повторному сприянні в незаконному перетині кордону

З'ясувалося, що нардеп у серпні 2022 року організував незаконний виїзд за кордон брату своєї цивільної дружини
Олександр Дубінський
Джерело: відкриті джерела

Народного депутата та його помічника викрито на повторному сприянні в незаконному перетині кордону. Про це інформує Офіс генпрокурора та Державне бюро розслідувань.

Йдеться про Олександра Дубінського, якому раніше виписали підозру за фактом сприяння чоловікам у незаконному перетині кордону.

"Відтак, 2 вересня 2024 року Офіс генерального прокурора за матеріалами правоохоронців повідомив про нову та зміну раніше повідомленої підозри чинному народному депутату України, який наразі перебуває в СІЗО. Також про підозру ДБР повідомило колишньому помічнику нардепа, який наразі працює головою Громадської організації "Медіаоборона", – зазначається в повідомленні Держбюро.

За даними правоохоронців, фігурант у змові з іншими особами в серпні 2022 року організував незаконний виїзд за кордон брату своєї цивільної дружини.

"Родич співмешканки народного обранця виїхав з України до Республіки Молдова на автомобілі через один із пунктів пропуску", – розповіли там.

Новини за темою: Суд призначив Дубінському штраф через тиск на слідство у справі про корупцію: Він має сплатити 6800 гривень

За даними слідства, як підставу для перетину державного кордону він надав документи, внесені в систему "Шлях", – виписку з розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, які здійснюють перевезення для потреб ЗСУ.

"Дозвіл він отримав на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації за сприяння нардепа та афілійованої з ним громадської організації. Сам "родич" після перетину кордону фактично працевлаштувався на іноземному морському судні, жодних перевезень для потреб ЗСУ не здійснював і повернувся в Україну наприкінці 2022 року після завершення контракту", – йдеться в дописі.

Раніше також повідомлялося, що нардеп у змові з іншими особами у 2023 році за тих самих умов повторно організував незаконний виїзд цього ж "родича" за кордон як водія волонтера. Він точно знав, що під час попереднього виїзду за кордон чоловік за наданим раніше розпорядженням Київської обласної військової адміністрації не здійснював жодних перевезень гуманітарної допомоги.

Що відомо про справу Дубінського?

У листопаді 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол на Дубінського про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Раніше Державне бюро розслідувань здійснювало досудове розслідування за фактом вчинення посадовцем службового підроблення, щоб створити підстави для виїзду за кордон.

Крім цього, нардеп направив депутатські звернення до Міністерства охорони здоров'я та ДБР, щоб задовольнити приватний інтерес, зокрема отримати відомості, які необхідні для власного захисту від кримінального переслідування.

"У серпні він направив депутатське звернення до МОЗ, у якому вимагав надати інформацію про хід та результати розгляду його попереднього звернення до міністерства, службове підроблення якого, власне, і є предметом згаданого досудового розслідування", – розповіли в НАЗК.

Раніше ми писали, що Служба безпеки та Державне бюро розслідувань зібрали доказову базу на народного депутата Олександра Дубінського, який підозрюється в організації схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон.

Згодом Дубінському та ще чотирьом особам повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій у складі злочинної організації.

Читайте також:
ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Дубінського
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків
Побиття ветерана на Черкащині: Поліція затримала підозрюваного в нападі