Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Дехто із союзників України по НАТО не виконує обіцянки щодо поставки ППО

Припускають, що чимало з обіцянок навряд чи виконають до осені, коли Росія може знову атакувати українську критичну інфраструктуру

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Деякі країни НАТО не дотримуються своїх зобов’язань щодо пришвидшення поставок Україні систем протиповітряної оборони та іншого військового обладнання для відбиття наступу РФ. Про це з посиланням на джерела повідомляє Bloomberg.

За словами співрозмовників видання, кілька країн – членів Північноатлантичного альянсу досі не виконали зобов’язання, які підтверджували на липневому саміті у Вашингтоні. Тоді йшлося серед іншого про відправку Україні щонайменше п’яти додаткових систем великої дальності.

США, Німеччина і Румунія пообіцяли надіслати по одному ЗРК Patriot, а четвертий буде забезпечений компонентами з декількох країн. Італія обіцяла надіслати зенітно-ракетний комплекс SAMP-T. Інші члени блоку зобов’язалися надати Україні інші системи та боєприпаси.

"Багато з обіцянок НАТО навряд чи виконаються до осені, коли Росія, як очікується, скористається вразливістю виснаженої війною країни й посилить бомбардування критично важливих об'єктів інфраструктури України", – зазначається у публікації.

І поки Росія просувається вперед, підтримка серед союзників України залишається невідповідною, каже один зі співрозмовників агентства. Ще один додає: деякі партнери відстають у постачанні військової техніки для резервних сил. А це все негативно впливає на обороноздатність України.

Новини за темою: IRIS-T й артснаряди: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги

Тим часом напередодні президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до союзників із закликом надати термінову допомогу у зв’язку з операцією ЗСУ в Курській області РФ.

А в липні глава держави заявляв: щоб повністю закрити небо, Україні потрібно 25 ЗРК Patriot. Точної кількості засобів ППО Зеленський не називав, оскільки це чутлива інформація з погляду безпеки.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP