Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Бійці ГУР звільнили від окупантів Вовчанський агрегатний завод

Росіяни перетворили агрегатний завод у свою пропагандистську "фортецю", задіюючи в її обороні найбільш мотивовані та професійні підрозділи
Вовчанський агрегатний завод
Джерело: скріншот

Агрегатний завод у Вовчанську звільнили від окупантів підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Українським військовим довелося буквально вибивати російську армію з території заводу. Подробиці операції розповідає українська розвідка.

"В результаті надзвичайно складної та успішної операції підрозділи ГУР повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та знищили окупантів в усіх будівлях підприємства. У вівторок, 24 вересня, о 14:40 командир спецпідрозділу Тимура доповів начальнику ГУР МО України Кирилу Буданову про успішне завершення операції" , – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що операцію здійснили спеціальні групи Головного управління розвідки: "Стугна", "Парагон", "Юнгер", БДК, "Терор".

Бійці ГУР МОУ здійснювали системну зачистку будівель заводу, постійно вступаючи в контактні бої з противником в умовах щільної забудови. В окремих випадках українські спецпризначенці вступали з ворогом у рукопашний бій, розповідають розвідники.

Росіяни перетворили агрегатний завод у свою пропагандистську "фортецю", задіюючи в її обороні найбільш мотивовані та професійні підрозділи, серед яких були навіть бійці 45-ї бригади СпП повітряно-десантних військ (Кубінка, Москва).

Окрім того, проти українських розвідників безперервно застосовувалася значна кількість артилерії, ударних дронів-камікадзе, КАБів та важкі вогнеметні системи "Солнцепьок".

Попри шалений опір ворога, бійцям Головного управління розвідки вдалося знищити противника, взяти полонених та поповнити обмінний фонд, наголосили в розвідці. Вказано, що територію агрегатного заводу було передано під контроль ЗСУ після зачистки усіх 30 будівель об'єкта.

На початку вересня в ОТУ "Харків" повідомляли: у Вовчанську, що на Харківщині, підрозділи Збройних сил України та військ РФ ведуть бої не лише на вулицях міста, а й іноді стикаються один з одним у багатоповерхівках.

Додамо, Вовчанськ розташований приблизно за п'ять кілометрів від державного кордону з РФ. До повномасштабної війни тут проживало понад 17 тисяч українців, зараз з місцевих лишилися поодинокі відчайдухи.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід