Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Байден підписав закон, що забороняє імпорт збагаченого урану з Росії

Цей закон спочатку зменшить, а згодом усуне залежність США від Росії у цивільній ядерній енергетиці

Джо Байден

Джерело: відкриті джерела

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав закон про заборону імпорту збагаченого урану з Росії. Про це йдеться в заяві радника глави держави з питань нацбезпеки Джейка Саллівана на сайті Білого дому.

"Сьогодні президент Байден підписав закон, що передбачає низку історичних кроків, які зміцнять енергетичну та економічну безпеку нашої країни шляхом зменшення – та остаточного усунення – нашої залежності від Росії у цивільній ядерній енергетиці", – заявив Салліван.

За його словами, новий закон відновлює лідерство Америки в ядерному секторі.

"Це допоможе убезпечити наш енергетичний сектор для майбутніх поколінь. І, спираючись на безпрецедентне федеральне фінансування у розмірі 2,72 мільярда доларів, яке Конгрес нещодавно виділив на прохання президента, він дасть поштовх для запуску нових потужностей зі збагачення урану в США і надішле чіткий сигнал промисловості, що ми віддані довгостроковому зростанню нашого ядерного сектора", – додав Салліван.

Він також розповів про зобов'язання Сполучених Штатів, взяте в грудні минулого року разом з Канадою, Францією, Японією і Великою Британією, спільно інвестувати 4,2 мільярда доларів у розширення потужностей зі збагачення і конверсії урану.

"Я з гордістю можу сказати, що завдяки цим коштам, наданим Конгресом, ми значно перевиконали це зобов'язання і працюємо з промисловістю над реалізацією цієї амбітної мети", – наголосив радник.

Зазначимо, новий закон забороняє імпорт урану з РФ через 90 днів після підписання. При цьому дозволяються тимчасові винятки до січня 2028 року.

Читайте також:
США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія