Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Авіаційний удар по гіпермаркету у Харкові. Подробиці

Росія двома КАБами вдарила по гіпермаркету, здійнялася масштабна пожежа
Удар по "Епіцентру" в Харкові 25 травня 2024 року
Джерело: Олег Синєгубов

У Харкові 25 травня близько 16:00 пролунали вибухи. Росіяни завдали удару по спальному району міста та влучили в будівельний гіпермаркет "Епіцентр". Першим про це повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

За його словами, в торговий центр, який знаходиться на Салтівці, було влучання УМПБ Д-30. В результаті цього загорілись лакофарбові вироби, деревина, обшивка та інші товари. Виник сильний їдкий дим, який окутав весь ТЦ.

Ймовірніше за все, кількість травмованих та загиблих буде збільшуватися. Тому всі відповідні служби готуються до серйозних наслідків.

Як пояснив Чубенко, наразі прокурори вилучили сервери з відеокамер ТЦ. Це необхідно для того, щоб з'ясувати, скільки людей було всередині.

"Зараз вже близько 10 заяв від родичів людей, які були всередині. Вони зараз вважають зниклими безвісти. Важливо, що ці сервери з відеокамер допоможуть підрахувати, скільки людей було всередині, бо через сильну пожежу тіла можуть бути сильно понівечені або від них взагалі нічого не залишиться. Наявність відео буде підтвердженням, що людина була там", – сказав Чубенко.

За останніми даними від Харківської ОВА, кількість постраждалих зросла до 35 людей (число потерпілих постійно збільшується). Водночас президент Володимир Зеленський заявив, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей. Наразі на місці події працюють профільні служби.

Крім того, речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко в ефірі телемарафону розповів, що правоохоронці вилучили записи з камер відеоспостереження в "Епіцентрі", щоб встановити, хто перебував всередині на момент удару. Наразі відомо про щонайменше 10 зниклих безвісти.

Як повідомили в ДСНС, рятувальникам вдалося локалізувати пожежу в "Епіцентрі". Наразі ліквідації пожежі в постраждалому від обстрілу гіпермаркеті триває.

Терехов в ефірі телемарафону сказав, що кількість людей, які вже отримують медичну допомогу після удару по "Епіцентру" в Харкові, зросла до 32-х.

Водночас в компанії "Епіцентр" розповіли, що удар по гіпермаркету стався в момент, коли з нього проводилася евакуація. Наразі 11 співробітників гіпермаркету не виходять на зв'язок, двоє загинули.

23 травня російська армія завдала ракетних ударів по Основ'янському району Харкова. Ворожі ракети влучили по території друкарні. Там сталася масштабна пожежа. Відомо про сімох загиблих та 20 травмованих внаслідок атаки. Всі постраждалі – працівники підприємства.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід