USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Українська асоціація футболу може повернути уболівальників на стадіони

Зараз це питання опрацьовується з ОВА та Мінмолодьспорту
Футбол
Джерело: відкриті джерела

Українська асоціація футболу веде переговори з обласними військовими адміністраціями та Міністерством молоді і спорту щодо можливості обмеженого допуску уболівальників на стадіони. Про це на своїй сторінці у Facebook написав президент УАФ Андрій Павелко. 

Хто і за яких умов може бути допущений на стадіони

Павелко запропонував, щоб на стадіон мали можливість потрапити воїни, які отримали поранення і потребують соціальної реабілітації через футбол улюблених команд, а також інші уболівальники.

Варіанти допуску вболівальників на матчі, за його словами, розглядаються лише на тих стадіонах, де для цього є відповідні умови, зокрема, достатня кількість місць в укриттях. Крім того, ОВА і правоохоронці повинні дати клубу – організатору матчу відповідний дозвіл. 

"В умовах повномасштабної війни працюють театри, кінотеатри і концертні зали. То чому обмежена кількість глядачів (із чітким дотриманням відповідного протоколу безпеки) не може переглядати футбольний матч?" – поставив риторичне питання Павелко.

Зазначимо, що Україна – не перша країна, у якій футбольні матчі відбуваються під час війни. Так, у Хорватії, під час війни 1991–1995 років, також проводилися такі змагання, однак лише на певній території. 

Тож в Україні більшість матчів проводять в західних областях, лише деякі – у Києві. Однак футбольні турніри проводяться без вболівальників, яких не пускають на стадіони задля безпеки. Крім того, футбольна гра переривається у випадку оголошення повітряної тривоги.

До речі, футбольний клуб СК "Дніпро-1" зіграв у нульову нічию з кіпрським АЕКом у матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги конференцій, за сумою двох матчів, пропустивши свого суперника у наступну стадію. 

Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів